Turbó körforgalom épül a központban

Közmeghallgatást tartott Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata csütörtökön este a Polgárok Háza dísztermében. A lakosok ez alkalommal is számos kérdést intéztek T. Mészáros András polgármesterhez, az alpolgármesterekhez valamint a képviselőkhöz.

Hasonló tartalmaink:

Megtartotta rendes évi közmeghallgatását a város vezetése.  T. Mészáros András minden kedden fogadóórát tart, ahová bárkinek lehetősége van bejelentkezni és tájékozódni az őt érdeklő kérdésekről, ám ennek ellenére a polgármester fontosnak tartja az ilyen alkalmakat, hogy bárki nyilvánosan kérdezzen, építő jellegű javaslatot tegyen. A városvezető tartott egy rövid bevezetőt arról, hogy hogyan állnak a Modern Városok Program beruházásai, s örömmel közölte azt is, hogy megérkezett a 4,2 milliárd forintos támogatás az Ófalu – Duna-parti gyógy-, sport- és kulturális turisztikai beruházásra, valamint a Velencei úti szabadidőközpont és szálláshely létrehozására irányuló programokra.

T. Mészáros András a közmeghallgatáson közölte: a megyei jogú városok közül Érdre költöznek a legtöbben. Eszerint tíz év múlva elérhetjük a kilencvenezer-százezer fő állandó lakost, hiszen a CSOK miatt évente akár 1500-2000 új lakóval kell számolnunk- mutatott rá a polgármester. – A Modern Városok Program eljutott a végrehajtás fázisába. A legtöbb programpont közbeszerzés alatt áll, de olyan is van, amely már épül, vagy amelyet már át is tudtunk adni – hangsúlyozta.

Emlékeztetett arra is, hogy a fejlesztési folyamatok még 2006-ban kezdődtek, amikor létrehozták a Batthyány-programot, amelynek a tartalma lefedi a most megvalósításra kerülő projekteket. Ennek része a gazdaságfejlesztés, illetve a köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi létesítmények fejlesztése, megvalósítása. Elmondta azt is, hogy Érd fejlődéséhez kulcsfontosságú a gazdaságfejlesztés, az ipari park megvalósítása, amely erős gazdasági hátteret biztosít a városnak, és ennek birtokában további fejlesztéseket tesz majd lehetővé. Ezáltal stabil lehet Érd gazdálkodása és kevésbé függ majd a központi költségvetési forrásoktól, vagyis saját lábára tud állni a város.

A kérdéseket illetően egy asszony a csatorna-elszámolás után érdeklődött, amire Simó Károly alpolgármester adott részletes választ. Egy Borbolya utcai lakó arról tájékoztatta a városvezetést, hogy több közösség (IRKA, POLY-ART, KÉK) is azt szeretné, ha “alkotóházként” funkcionálna a továbbiakban a régi parkvárosi közösségi ház, s azt kérte az önkormányzat tegye lehetővé kérésüket. Ugyanez a lakó kérte azt is, hogy tegyék nyilvánossá, hogy hol találhatóak nyilvános defibrillátorok a városban. A polgármester megígérte, hogy közzéteszik, s egyúttal vállalta azt is, hogy levelet ír az érdi nagyáruházak igazgatóinak, hogy azok saját költségük terhére helyezzenek ki újraélesztő készüléket boltjaikban.

Szintén Parkvárosból érkezett az a férfi, aki azt kérte, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton minden buszmegállóhoz helyezzenek ki zebrát, mert véleménye szerint hétköznap délutánonként életveszélyes az átkelés egyik oldalról a másikra. Kifogásolta a központban található körforgalmat is, ami nagyon lelassítja a forgalmat, válaszul neki elhangzott, hogy hamarosan át fog épülni a csomópont és egy úgynevezett turbó körforgalom fog épülni, ami kétsávos lesz. Megoldásában nagyon hasonló lesz a Tesconál található körforgalomhoz.

A feltett kérdésekre egyébként 15 napon belül írásban válaszol a Polgármesteri Hivatal. A válaszokat a korábbiakhoz hasonlóan az ÉrdMost.hu is publikálja majd.

 

Címkék