Hamarosan érkeznek az elszámoló levelek a csatornatársulattól

2017-ben megtörtént a csatornaberuházás elszámolása, idén le is zárult a projekt, a társulat hamarosan elszámol a tagokkal; az elszámoló leveleket több részletben postázzák, az első adag még az idén megérkezik – jelentette be Simó Károly alpolgármester az önkormányzat csütörtök esti éves közmeghallgatásán, amit a Polgárok Házában tartottak. Akik időben teljesítették befizetéseiket, már decemberben megkapják az értesítést, akik elmaradtak, később kapják meg az elszámolást.

Hasonló tartalmaink:

A közmeghallgatáson elsőként a 2018-as évben végrehajtott, illetve folyamatban lévő fejlesztéseket ismertették Simó Károly és Bács István alpolgármesterek, majd a jelenlévők tették fel kérdéseiket. Többek közt a vízelvezetéssel, forgalomkorlátozással, a vízelvezető árkok karbantartásával, a közvilágítással, a parkolással, az újrafúrt artézi kúttal kapcsolatban kérdeztek, illetve tettek észrevételeket.

Ezekre Simó Károly alpolgármester reagált. Mint elmondta, Érd belvárosából egy felmérés szerint kétezer parkolóhely hiányzik, ezen a helyzeten enyhíteni csak fizetős parkolóház létesítésével lehetne – ezt azonban csak akkor lehetne megépíteni, ha a városközpont többi részén is fizetőssé tennék a parkolást, amit viszont az érdiek zöme – az eddigi visszajelzések alapján – nem tartana elfogadhatónak. Simó Károly hangsúlyozta: nincs napirenden és nem is tervezi a városvezetés a fizetős parkolás bevezetését. Az alpolgármester utalt arra is: előzetes ígéretek szerint Érd felső vasútállomásnál P+R parkoló épülhet a jövőben, vasúti beruházással.

A közvilágítással kapcsolatos észrevételekkel kapcsolatban Simó Károly elmondta: a LED-es izzók takarékosabb üzemeltetést tesznek lehetővé, a szakemberek szerint fényük megfelelő, arra azonban valóban nagyobb figyelmet kell fordítani, hogy a lombkorona ne takarja el a fényforrást.

A helyi építmény- és telekadó mértékét kifogásoló kérdésre Simó Károly úgy felelt: Érd e tekintetben a középmezőnyben foglal helyet, ráadásul az önkormányzat a lakóknak kedvezményeket is biztosít.

Érkezett kérdés a nyáron újrafúrt artézi kúttal kapcsolatban is, az ezzel kapcsolatos tájékoztatást Zsirkai Lászlótól, az Érdi Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójától kapta meg az érdeklődő. Mint elhangzott: az új kút 900 méter mélységről hozza fel a vizet, hozama 340 liter/perc, hőfoka 44 fok Celsius. (A régi, nagyon rossz állapotban lévő kút 800 méter mélységről 320 liter/perc vízhozammal 42 fokos vizet hozott fel). Az új kút vizének minősítési eljárása már megkezdődött.

Azokra a felvetésekre, miszerint Érden inkább utat, járdát kellene építeni, és nem pedig sportközpontokat, Simó Károly hangsúlyozta: sem az Ercsi útra tervezett létesítmény, sem az Aréna mellett épülő jégcsarnok nem önkormányzati forrásból épül – nincs szó tehát arról, hogy ezek az út- és járdaépítésektől vennék el a pénz.

Simó Károly egyetértett azzal a lakossági észrevétellel, hogy több gyalogátkelőre lenne szükség a Bajcsy-Zsilinszky úton; mint mondta, tervezik, hogy az orvosi rendelők, egyéb intézmények környékére újabb zebrákat festenek fel, és utalt arra is, hogy ezen a főútvonalon állandó sebességmérést is terveznek.

Érkezett kérdés azzal kapcsolatban is, hogy Parkvárosban miért nem épült zajvédő fal végig az M7-es mentén, miért csupán egy-két ponton. Simó Károly elmondta: ebben az ügyben többször egyeztettek már a NIF Zrt.-vel, és úgy tűnik, eredményesen: a NIF beemelte költségvetésébe ezt a tételt, és amint lehetőségük nyílik rá, befejezik a zajvédő falak telepítését.

A közmeghallgatáson felmerült kérdésekre 15 napon belül írásban is válaszol a Polgármesteri Hivatal. A kérdések, és az azokra adott írásos válaszok elérhetőek lesznek erd.hu honlapon.

Címkék