Indul az elszámolás a csatornamű társulatnál

Mint eddig minden évben, idén is májusban tartja éves küldöttgyűlését az Érdi Csatornamű Társulat. Az idei évet záró küldöttgyűlés azért különleges, mert a közzétett napirend szerint döntés születik az elszámolásról is – értesültünk Simó Károlytól.

Hasonló tartalmaink:

Erre azért kerülhet sor, mert március közepén végre megtörtént a víziközmű vagyonátadás pénzügyi rendezése is. Ezt követően a társulat intézőbizottsága még március végén összehívta az ingatlantulajdonosokat képviselő küldöttgyűlést május 10-re.

– Mint ismert, a jogszabályban előírt elszámolási eljárást követően a társulat megszűnik, a nyilvántartásokat az önkormányzat veszi majd át – hangsúlyozta Simó Károly. Az elszámolást azonban csak és kizárólag a víziközmű társulat végezheti el, abba az önkormányzatnak semmilyen beleszólása nincsen. Nyilvánvalóan az elszámolás során számba veszik a befizetéseket és a beruházás érdekében történt kifizetéseket és a különbségről majd az ingatlantulajdonosokat képviselő küldöttek döntenek.

– Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a bukott baloldali pártok és holdudvaruk nem tudnak leállni az elveszített választást követően sem – tette hozzá Simó Károly. Az interneten különböző vádaskodások olvashatóak részükről, amelyekben azért támadnak, mert szerintük túl sok út újult meg a csatornázási program során. A program elszámolása tavaly óta nyilvános, bárki számára elérhető az interneten is, ráadásul teljes terjedelmében megjelent az Érdi Újságban is. Ennél nyilvánosabb elszámolás már nem lehetséges.

Az utak építését és megújítását illetően pedig bármennyire is támadnak, nem fogunk leállni. Már megszoktuk a támadásokat, ugyanis előfordult, hogy még aláírásokat is gyűjtöttek, hogy állítsuk le az útépítést. Akkor is megépítjük a hiányzó vízelvezetési rendszereket és az utakat, ha a baloldali képviselők nem értik meg, hogy Érden jelenleg ez a legfontosabb elvárás az itt lakók részéről – jelentette ki Simó Károly.


Meghívó

Az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat Küldöttgyűlésére

 

Az ülés helye: Érd, Alsó u. 3 (Polgárok Háza)

Az ülés kezdetének időpontja: 2018. május 10-én 18,00 óra

A tervezett napirendi pontok :

1. A Társulat 2017. évi mérlege és beszámolója, valamint a 2018. évi pénzügyi
terve

2. Beszámoló az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat és  Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata között létrejött Együttműködési Megállapodás végrehajtásáról

3. Elszámolási eljárással kapcsolatos döntések

4. Egyebek

Amennyiben a meghirdetett időpontban az ülés nem lesz határozatképes, változatlan napirenddel és helyszínen 2018. május 17-én 18,00 órára hívjuk össze a Küldöttgyűlést.

Érd, 2018. március 28.

Szabó Béla

elnök

 

 

Címkék