A szalagavató búcsú első pillanata

A Vörösmarty gimnázium öt végzős osztályának százötvenkilenc diákjára tűzték fel november 30-án az osztályfőnökök az iskolához való tartozást,  egyben az elválást szimbolizáló szalagot. Ahogy Szilasné Mészáros Judit igazgató fogalmazott: ez a búcsú első pillanata, hiszen a szalagtűzéssel megkezdődött a végzősök utolsó fél éve az intézményben. 

Hasonló tartalmaink:

A szalagavató ünnepségnek megvannak a hagyományai a Vörösmarty gimnáziumban. Az osztályfőnökök tűzték fel az iskolához való kötődést jelképező szalagot, név szerint megszólítva a diákokat. Az osztályok kisfilmekkel búcsúztak, majd a táncok bemutatása következett a lelátón helyet foglaló szülőknek, tanároknak, barátoknak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Minden osztály két-két tánccal készült: egy bécsi keringővel és egy kötetlenebb, vidám osztálytánccal. Az este végén az egész évfolyam együtt keringőzött az Aréna küzdőterén.

Ne feledkezzünk el a tizenegyedikesekről sem, akik az iskola nevében szintén tánccal búcsúztatták a hamarosan elballagó végzősöket.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A szalagavató után már a továbbtanuláson lesz a hangsúly a gimnáziumban: félévzárás, pályaválasztás, felvételire jelentkezés, ballagás és érettségi áll még a végzősök előtt. Természetesen a tanulást sem hanyagolták el a tizenkettedikes diákok, de azért elmondható, hogy az ősz a szalagavató lázában telt – tánctanulás, próbák, filmkészítés –, hiszen ez olyan jelentős esemény a fiatalok életében, amire évtizedek múltán is emlékeznek majd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A szalagavató bál megrendezését idén is az Érdi Ifjúsági Önkormányzat támogatta.

Címkék