Hét vers a táltosokról, világfáról és a megelevenített dobról

Különleges élményben volt részük azoknak, akik péntek este ellátogattak a Szepes Gyula Művelődési Központba. Szabó Aida versein illetve Szigeti Eszter és Varga Zoltán zenéjén keresztül idézte meg az előadás a magyarság ősi, spiritualitással átszőtt világát.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Aida az alapítója volt a lassacskán tíz éve létrejött érdi Irodalomkedvelők Klubjának, aminek azóta is az egyik legaktívabb tagja. Saját bevallása szerint, bár az irodalommal csak hobbiként foglalkozik, mégis különböző témákban, de folyamatosan jelennek meg írásai. Mint elmondta, a most bemutatott Misztérium című előadás alapjául szolgáló verseket az ősmagyar-kutatóként is ismert Cey-bert Róbert Gyula írásai ihlették. A helyi szerzőt a művek titokzatossága és meseszerűsége illetve az emögött megjelenő valóság ragadta meg.

A költőnő a zenészekkel egy korábbi könyvbemutatón találkozott és ekkor döntöttek a közös produkció megvalósításáról. Szigeti Eszter és Varga Zoltán énekes-zeneszerzők bevallották, középiskolai tanulmányaik óta nem foglalkoztak a magyarság őstörténetének témájával, ennek ellenére izgalmas kihívásnak tűnt a versek megzenésítése.

Szabó Aida úgy érzi, a mű legfőbb célja és üzenete, hogy megpróbál figyelmeztetni arra, hogy ne felejtsük el a múltunkat. Sőt, a magyarságunkra mindannyiunknak büszkének kéne lenni, fogalmazott az alkotó, egyúttal hozzátette, éppen ezért szeretné, ha az előadást a jövőben is minél többször sikerülne színpadra állítani.

Címkék