Tiszta légzés természetesen

Évről évre növekszik az allergiás, asztmás megbetegedések száma – pontos statisztika ugyan nincs, de annyi bizonyos, hogy ma már minden ötödik gyermek szenved allergiás betegségben és egyre nő a felnőtt korban kialakuló allergiás megbetegedések száma is.

Hasonló tartalmaink:

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül. A szolgáltatás pedig január óta már Érden is elérhető, az Érdi Sóbarlang tulajdonosával Szalai Bernadettel beszélgettünk.

A sóbarlangok pozitív tulajdonságaira már az 1800-as évek közepén felfigyeltek, a sóbányákban dolgozó munkásoknál ugyanis nem alakult ki tüdőbetegség. Ezt követően számos kutatás igazolta alkalmazásának előnyeit különösen krónikus hörghurut esetén és más légúti betegségektől szenvedők körében. A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás.

A természetes sóbarlangok mikroklímáját élvezhetjük már Érden is. A szabályozott száraz sóaeroszolos terápia lehetővé teszi a – földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező – optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását, bárhol a föld felszíne felett. A sóbarlangi mikroklímára az 50 százalék relatív páratartalomnál kisebb nedvességtartalmú (szárazabb) levegő a jellemző. A sóbarlang igénybe vétele mindenkinek ajánlott.

Címkék