Mozgalmas hétvége

A Delta RSE Érd mini, gyermek és ifjúsági csapatai is pályára léptek a hétvégén a korosztályos bajnokságokban – olvasható a klub közleményében.

Hasonló tartalmaink:

Az MTK otthonában az országos mini bajnokság kvalifikációs tornáját tartották kilenc egyesület részvételével. A 2004-2005-ös születésű lányok versenyén hibátlanul szerepelt a Delta RSE Érd. A csoportküzdelmek során az MTK és a Szeged RSE II ellen egyaránt 3:0-ra nyert, a keresztjátékban pedig a Göd ellen győzött 2:0-ra. A hármas döntőben a Gödöllőt 2:0-ra, a Herculest 2:1-re verték Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai, mellyel meg is nyerték a tornát.

A gyerek korosztály a regionális röplabda-bajnokság tizennégy év alattiak küzdelmeiben vett részt. A dunabogdányi eseményen három mérkőzést kellett egymást követően játszania a Deltának. Kezdésként a Gödöllőt legyőzték 3:0-ra, a második találkozót viszont szoros csatában elveszítették 3:2-re. Ezután a Dunakanyar felett 3:0-s sikert arattak, így összesítésben két győzelemmel és egy vereséggel zárta a régiós versenyt a Delta RSE Érd. „Tizenegyen tudtunk elutazni erre a fordulóra, aminek örültem, mert a játékosokat is cserélgetve, számos taktikai elemet, variációt volt lehetőségem kipróbálni. Mindenképpen hasznos volt számunkra ez a hétvége.” – nyilatkozta Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

Vasárnap az ifjúsági lánycsapat Érden lépett pályára a regionális bajnokság nyílt, azaz felnőtt versenyzők számára is elérhető tornáján. A Delta mindkét mérkőzését megnyerte a nap folyamán, a Gödöllő és a Lőrinc 2000 ellen is 3:0-ra nyert.

Dunabogdányban a fiú csapatok is pályára léptek a Pádár Krisztián röplabdatornán, melyre az érdiek három egységgel neveztek. A gyerek korosztályban újoncokat avatott az érdi klub. Ez volt az első versenyük, és bár meccset nem nyertek, egy szettet azért elraboltak a Pénzügyőrtől.

Két mini korosztályú gárdával képviselte még magát a Delta RSE: az egyes számú együttes a csoportmeccsek alatt 2:0-ra legyőzte a székesfehérvári Felsőváros II-t, míg a helyosztón 2:0-ra nyert a Pénzügyőr ellen, megszerezve az ötödik helyet. A kettes számú érdi egység pedig a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

A Delta RSE Érd vasárnap az országos serdülő bajnokságban, a kisminik pedig a Budapest-bajnokságban lépnek pályára, Budapesten.

Címkék