Magyarország köztársasági elnöke az önkormányzati választást október 12-ére tűzte ki. Vasárnap reggel 6 és este 7 óra között járulhatnak az urnákhoz a szavazók. A legfontosabb választási tudnivalókról Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyző adott tájékoztatást híradónknak.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Érd területének 12 választókerületében 48 szavazókörben bonyolítják az önkormányzati választást, a tavaszi választásokhoz képest csak néhány változással. A 2-es választókerületben az 5-ös és a 6-os szavazókörbe tartozók a Koós Károly Szakiskolában, míg a 7-es szavazókörbe tartozók a Batthyány Általános Iskolában adhatják le szavazatukat. A másik változás egyben újdonság is, hogy a 4-es választókerületben a 16-os szavazókörbe tartozók a Gyula utcai új Meseház Óvodában adhatják le voksaikat.

Szavazni kizárólag személyesen lehet, érvényes arcképes igazolvánnyal, valamint lakcím vagy személyi azonosítóval. Érvényesen csak egy szavazatot lehet leadni a polgármesterjelöltre és a képviselőjelöltre. Átjelentkezni pedig október 10-én 16 óráig lehet. Akik érvényes ideiglenes lakcímmel rendelkeznek, azok szerepelnek a választási névjegyzékben és az érdi jelöltekre szavazhatnak.

Mozgóurnát szintén október 10-én 16 óráig lehet igényelni a helyi választási irodától, a szavazás napján pedig a szavazatszámláló bizottságtól 15 óráig.

A nemzetiségi választást is ezen a napon bonyolítják egy külön szavazókörben, a Szepes Gyula Művelődési Központban.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék