Vasárnap rendben kezdődött el a választás, semmilyen zavaró körülmény nem volt a városban. Röviddel a voksolást megelőzően azonban három egyéni választókerületben léptek vissza jelöltek. T. Mészáros András polgármester és Farkas Zsuzsanna független polgármesterjelölt is a Teleki Sámuel Általános Iskolában adta le szavazatát a délelőtt folyamán. Mindketten családjuk körében járultak a szavazóurnához. 

Hasonló tartalmaink:

Az érdi  részvételi arány valamivel több volt, mint 34 %, ez ugyan minimálisan, de elmarad a négy évvel ezelőtti számadatoktól. Néhány esetben mozgóurnás szavazáson adták le voksaikat a választópolgárok.

Sokan a fiatalok közül idén vettek részt először önkormányzati választáson. Érden a választási névjegyzék szerint 257-en voltak az első szavazók. Ők a voksolás során emlékkártyát is kaptak a választási bizottságtól.
19 órakor bezártak a szavazókörök, megkezdődött a szavazatok számlálása. dr. Csigi Zsolt a Helyi Választási Bizottság elnöke szerint különleges esemény a nap folyamán nem történt a városban, néhány esetben azonban tiltott kampánytevékenység kapcsán érkezett kifogás a Helyi Választási Bizottsághoz.

A pártok és szervezetek saját rendezvényeik keretében várták az eredményeket. Végül Érden a FIDESZ-KDNP magabiztosan nyert. Farkas Zsuzsanna független polgármester jelölt pedig a szavaztok 33 %-át szerezte meg, ezzel elveszítette a választást.

T. Mészáros András polgármester harmadik ciklusát kezdheti meg, ugyanis a választópolgárok közel 47 %-a szavazott a folytatásra.

A FIDESZ-KDNP jelöltjei mind a 12 egyéni választókerületben győzni tudtak, ezzel megismételve a 2010-es választási sikert. A kompenzációs listáról az érdi baloldali összefogás 3, a Jobbik és a 20-30 Egyesület pedig 1-1 képviselőt juttathat a közgyűlésbe.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék