Foglalkozik-e a kisebb bűncselekményekkel, biciklilopással, falfirkákkal is a városi rendőrség, és milyen időszerű tanácsokkal szolgál; mitől különleges az érdi GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft. már külsejében is és számít.e érdi munkavállalókra; hogyan kerül iskola a múzeumba és múzeum az iskolába; miért mutatkoztak be magyar kutyafajták egy óvoda kertjében; miért épít valaki húszezer szál gyufából sakk-készletet – sok más mellett ezek a témák szerepelnek az Érdi Újság legfrissebb, október 23-án megjelenő, idei 40. számában. 

Hasonló tartalmaink:

 

 

Elfogták a biciklitolvajt és a falfirkálókat – Rendőrségi eredmények és bűnmegelőzési jótanácsok

 

Korábban gyakran érte az a vád az rendőröket az érdi lakosok részéről, hogy a kapitányságon nem foglalkoznak elég körültekintően az úgynevezett kisebb súlyú vagyon elleni bűncselekményekkel, mert az alacsonyabb értékű lopások elkövetőit nem is keresik, csak eredmény nélkül, hamar lezárják az ügyet. Azt, hogy az utóbbi években jelentősen megváltozott ez a gyakorlat, már nem egy eset igazolta. Így például a közelmúltban is elfogtak egy biciklitolvajt, valamint három graffitiző fiatal is rendőrkézre került – tudtuk meg Tolnai Ildikó rendőr őrnagytól, az Érdi Rendőrkapitányság helyettes vezetőjétől.

2. oldal

 

 

Tervezett formák irodától a műhelyekig – Design Menedzsment díjat kapott az érdi GIA Form Kft.

 

Jellegzetes ipari kockaházra számítottunk, ám a várt szokásos, unalmas külsejű létesítmény helyett kifinomult építészeti és belsőépítészeti tervezést sugárzott az épület, amely teljes összhangban állt a műszaki és funkcionális kialakítással, azaz: minden egyes részletében tükröződött a designközpontú gondolkodás. A magyarországi Design Management Díjat 2014. október 14-én adták át. Hét sikeres szervezet került reflektorfénybe, köztük az érdi  GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft.

5. oldal

 

 

Iskola a múzeumban, múzeum az iskolában – Konferenciát tartottak az érdi járás helytörténeti muzeológusai

 

A múltat nemcsak elméletben bemutatni és megőrizni szándékozó múzeumpedagógusok gyakorlati tevékenységükről tartottak konferenciát Érden, amelynek a Magyar Földrajzi Múzeum adott otthont. Az „Iskola a múzeumban – múzeum az iskolában” címmel megtartott gondolatébresztő tanácskozás résztvevői az érdi járás helytörténeti gyűjteményt is bemutató múzeumaiból érkeztek, és elsősorban arról cseréltek eszmét, hogyan lehetséges ezeket a gyűjteményeket az általános- és középiskolai tananyagba illesztve megismertetni az ifjú nemzedékkel.

7. oldal

 

 

Jázmin, Akác és Bíbor az óvodakertben – Magyar kutyafajták bemutatója a Kisfenyves óvodában

 

Valóban hamis jószág a kuvasz? Milyen is az a mudi? Hány ősi magyar fajtát ismerünk? Többek közt ezekre a kérdésekre kaphattak választ a Kisfenyves óvodába járó gyerekek szeptember 10-én, a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület bemutatóján. Jázmin és Bíbor, a két kuvasz, illetve Akác, a mudi elvarázsolta a gyerekeket, akik maguk is részt vehettek a kutyás produkciókban.

9. oldal

 

 

Rekord: sakktábla, sakkfigurák gyufából – Németh József ritka sakk-készleteket gyűjt

 

Lépésről lépésre gyarapszik sakk-gyűjteménye, aminek már országos, sőt, határon túli híre van, különösen a sok ritkaság közül az egyiknek, amelyik gyufából készült és bekerült a rekordok könyvébe. Mindezek a különlegességek Érden találhatók, Németh József nyugdíjas jogász otthonában, akinek sakkóra és sakk-könyv gyűjteménye is legendás.

12. oldal

 

 

Címkék