Mi lett az érdi önkormányzati választás végeredménye, kik lettek és milyen eredménnyel az érdi városi közgyűlés megválasztott egyéni és  kompenzációs listáról bejutott képviselői, kik lettek az alpolgármesterek és ki lett a polgármester, kik lettek a hét települési nemzetiségi önkormányzat képviselői; melyik érdi pedagógus és miért kapott Bonis Bona – A nemzet tehetségéért díjat Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől; mit jelent a Kanadából kiindult Szoptass szabadon! elnevezést viselő kampány, amelyet Érden már harmadik alkalommal rendeztek meg;  hány résztvevővel rendezték meg a Katyika meg Matyika Országos Mesemondó versenyt;  milyen sportsikereket értek el az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola sajátos nevelési igényű diákjai – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, október harmincadikán megjelenő, idei 41. számából.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Megalakult Érd Megyei Jogú Város új közgyűlése – Átvették megbízólevelüket az önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati képviselők

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi ünnepség előtti órákban tartotta meg ünnepélyes alakuló ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az önkormányzati választásokat követő első, október 23-ra összehívott értekezletükön esküt tettek a megválasztott egyéni és a kompenzációs listáról bejutott képviselők, az alpolgármesterek és a polgármester, valamint a megalakult bizottságok nem képviselő tagjai is.

2-3. oldal

 

 

Ötven év a katedrán és a tehetséggondozásban – Bonis Bona díjjal tüntették ki Somfai Istvánt  

 

Talán, mert nem dicsekedett vele, kevesen tudják, hogy Somfai István a Vörösmarty Mihály Gimnázium nemrégiben nyugdíjba vonult pedagógusa – számos városi kitüntetése mellett – ebben az esztendőben a Bonis Bona – A nemzet tehetségéért díjat is átvehette Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől. Az orosz-latin szakos nyelvtanár természetesen minden eddigi elismerésre büszke, de a legutóbbi kitüntetés különösen kedves számára, mert ezt a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak ítéli oda a szakma.

7. oldal

 

 

Szoptass szabadon! – Érden harmadszor

 

A nyilvános szoptatás mellett állt ki az a tucatnyi édesanya, aki az érdi Központi Kávéházban egyszerre tette mellre a gyermekét. Az anyukák az egyidejű, nyilvános helyen történő szoptatással egy kanadai eredetű nemzetközi mozgalomhoz csatlakoztak. A magyarul Szoptass szabadon! elnevezést viselő kampánynak hazánkban még kevés követője van, Érden azonban már a harmadik alkalommal rendezték meg.

8. oldal

 

 

Katyika meg Matyika – mesemondók Érden

 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is rengeteg kisdiák érkezett a városunkban immár negyedik alkalommal megrendezett Katyika meg Matyika Országos Mesemondó versenyre. A Városi Galéria emeleti terme zsúfolásig megtelt versenyzőkkel, akik a népmesék tiszta, élvezetes előadásában mérték össze tudásukat, rátermettségüket és felkészültségüket. Az országos vetélkedő védnöke Kóka Rozália, a Népművészet Mestere, számos kiváló mesegyűjtemény szerzője volt.

11. oldal

 

 

A sajátos nevelési igényű gyerekek sikerei a sportban és a készségtárgyakban – Diákolimpikonok a Móra iskolában

 

Tavasszal diákolimpiát nyertek, pár napja a megyei őszi fordulón hat arany-, hat ezüst- és három bronzérmet, valamint több IV-V. helyezést értek el az Érdi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai. E sajátos nevelési igényű gyerekeknek a sport, illetve a többi készségtárgy jelenti az igazi sikerélményt. Hogy mi a sportban elért sikerük titka, arról felkészítő tanárukkal, Kevereschánné Szabó Máriával beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

13. oldal

 

 

Címkék