Több pénz jut az egészségügyre

A kormány jövőre több forrást biztosít a költségvetésen keresztül egyebek mellett a háziorvosi rendszerre, a kórházak adósságállományának csökkentésére és a rezidensek ösztöndíjprogramjára is – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a csütörtökön közzétett 2015-ös költségvetési javaslat szerint az egészségügy is olyan terület, amely több pénzből gazdálkodhat jövőre.

 

 

Kiállítás a Galériában

Dréher János Munkácsy Mihály-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a Városi Galériában. Az egyedi technológiával készült alkotásokat november 15-ig lehet megtekinteni.

 

 

TökJó Fesztivál

Múlt hét pénteken immár ötödik alkalommal rendezték meg az úgynevezett “TökJó Fesztivált” az érdi Főtéren. Mint azt szervező elmondta, az esemény jelenlegi és egyben mindenkori célja a közösségépítés.

 

 

Többet fizethetnek az autósok

A szombat éjféli határidőig mind a 15 érintett biztosító új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifát hirdetett. Az első számítások azt mutatják, hogy folytatódik a tavaly megkezdődött díjemelkedés. Bár van olyan társaság, amelyik a tavalyi árszint közelében hagyta tarifáit, néhány szereplő átlagosan 15-20 százalékkal is emelte díjait. Az átlagos díjnövekedés mértéke azonban ennél kisebb lehet: a piacvezető online biztosításközvetítő a kampányban a nála kötött új szerződések átlagdíját 12.500 forint körüli szintre várja, szemben a tavalyi 11.300 forintos mértékkel.

 

 

Magabiztos győzelem

Tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán az Érdi VSE, ugyanis 5:0 arányban legyőzték a Pilisi LK együttesét, a Vecsés pedig vereséget szenvedett Törökbálinton. A mieink számára most jönnek az igazán komoly ellenfelek, hétvégén kerül sor a Vecsés elleni rangadóra. Az Érd 5 pontos előnnyel várhatja a második helyen álló együttest.

 

 

Időjárás

Kedden reggel már csak foltokban válhat párássá, ködössé a levegő. A Dunántúlon változóan felhős időre ébredhetünk. Többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a délies szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12°C között alakul. Napközben tovább erősödik a szél, északnyugaton akár viharos lökések is előfordulhatnak. Sok lesz a napsütés, délutánra akár 12 és 18 fok közé is melegedhet a levegő, északon várható hűvösebb idő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék