Közösségépítő a “TökJó” Fesztivál

Múlt hét pénteken immár ötödik alkalommal rendezték meg az úgynevezett “TökJó Fesztivált” az érdi Főtéren. Mint azt a szervező elmondta, az esemény jelenlegi és egyben mindenkori célja a közösségépítés.

Hasonló tartalmaink:

A “TökJó Fesztivált” 2010-ben rendezte meg először az érdi 2030 Egyesület és a korábbi évekhez hasonlóan, a fesztivál programjai idén is elsősorban a sárga zöldség körül forogtak. Lehetett a tökkel együtt érkezni, de akár a helyszínen is bárki beszerezhette, minden továbbiról pedig már a szervezők gondoskodtak.
Október 31-e Halloween ünnepe az angolszász országokban. A “TökJó Fesztivál” egyik célja ennek a Magyarországon még kevésbé honos hagyománynak a felidézése. A Halloween az ősi kelta halotti kultusz ünnepe, a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek éjszakája. Halloween ugyan angolszász eredetű szokás, de manapság már az egész világon elterjedt. A töklámpás kifaragása mellett az ünneppel kapcsolatos hagyomány, hogy az emberek rémisztő jelmezekbe bújva ijesztgetik egymást.
A  “TökJó Fesztivál” ugyan ezekre a tradíciókra épül, de még fontosabb az, hogy egyel több olyan esemény legyen a városban, ahol az érdiek találkozhatnak – fogalmazott Martin Norbert.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék