TökJó Fesztivál volt idén is

Szombat délután töklámpásokkal és különös lényekkel népesült be az érdligeti tó környéke – itt tartották a  TökJó Fesztivált, amelyen az esős, hideg idő dacára is mintegy háromszázan vettek részt. A tökös programok, versenyek mellett egy különleges meglepetés, a bagolyröptetés várta a családokat.

Hasonló tartalmaink:

A 20-30 Egyesület nyolcadik alkalommal rendezte meg a TökJó Fesztivált, amelyen a hideg, esős idő dacára mintegy háromszázan vettek részt. A jelmez-, valamint a tökfaragó versenyre is harminc-harminc nevezés érkezett. Voltak, akik otthon faragtak, mások a tóparton készítették el az ijesztő, vagy épp kedves, mosolygós töklámpásokat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is szívesen öltöttek jelmezt ezen a napon. Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármesteréből és két képviselőjéből álló zsűri voksai alapján a legötletesebb jelmezek viselői, valamint a legszebb (vagy talán rémesebb) töklámpások készítői a rendezvény támogatói által felajánlott, különleges és változatos díjakat vihették haza.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A versenyzőket – és az érdeklődőket – színpadi program is várta: a Csengettyű Együttes fellépését követően a Tranzit Zenekar húzta a talpalávalót, megtáncoltatva a fesztiválozókat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Egy különleges csemegével, bagolyreptetéssel is készültek a szervezők. A Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság jóvoltából a gyerekek és a felnőttek közelebbről is megismerkedhettek az afrikai uhuval.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Éhes, szomjas sem maradt senki: sütőtökleves, kürtőskalács, forró tea, forralt bor és egyéb finomságok várták a fesztiválozókat. A rendezvényre kilátogatott T. Mészáros András polgármester is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Martin Norbert főszervező tudósítónknak elmondta, a hideg idő dacára olyan jó volt a hangulat, hogy csak este hét után ért véget a 8. TökJó Fesztivál.
–  Bár a rossz idő miatt valamivel kevesebben voltunk, mint más években, a visszajelzések alapján elmondhatom: aki eljött, az nagyon jól érezte magát – tette hozzá.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék