14_11_17_kornyezeti_neveles_program_2Az Egészség hét keretében környezetvédelmi tanórát tartott az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés egyik szakembere a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában. A program során játékos feladatokkal tanulhatják meg általános iskolások, hogyan lehet újrahasznosítani a szelektíven gyűjtött hulladékot, italos kartont.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés őszi környezeti nevelési programján 45 általános iskola, vagyis mintegy 15.000 diák vehet részt. A kezdeményezés célja, hogy fejlessze az általános iskolás korosztály környezeti érzékenységét és szelektív hulladékgyűjtésre nevelje őket. A környezetvédelmi program keretében tartott tanórákon a csomagolások teljes életciklusát bemutatják és olyan gyakorlati kérdésekre is választ kapnak a diákok, hogy hogyan előzhető meg a hulladékképződés, mi történik az italos kartonok újrahasznosítása során vagy, hogy mi történik a lerakókra kerülő hulladékokkal.

Baka Éva elmondta, hogy tapasztalataik szerint sokat tudnak a tanulók a környezetvédelemről és az újrahasznosításról, de nem árt állandóan frissíteni tudásukat. Mivel a szelektív hulladékgyűjtés egyre inkább előtérbe kerül, szükségszerű, hogy a közeljövőben az oktatásban és a nevelésben is nagyobb teret kapjon – hangsúlyozta Baka Éva.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék