Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Háza dísztermében. A tájékoztató kiemelt témái között szerepelt a rendőrség által tartott migrációs ellenőrzés, valamint egy rendeletmódosítási javaslat, amely az esővíz illegális csatornába vezetését hivatott visszaszorítani; ez utóbbit csütörtöki ülésén tárgyalja a közgyűlés.

 

Felfüggesztik a pályázatokat

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat a közép-magyarországi régióban, de november 20-án reggel 8 óráig még be lehet adni pályázatokat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán. A tárca közleménye szerint az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítés alprogramra beérkezett pályázatokat az útmutatóban meghatározottak szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást – hívta fel a figyelmet a Minisztérium. A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján, a www.emi.hu oldalon érhető el.

 

 

Szociális Munka Napja

November 12-e a Szociális Munka Napja, amit manapság már világszerte ünnepelnek. Az Érdi Szociális Gondozó Központ néhány nappal ezt követően, kedden délután a Polgárok Háza dísztermében emlékezett a jeles eseményre.

 

 

Csökkent az üzemanyagok ára

Bruttó 5 forinttal csökkentette a Mol a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 380 forintra, a gázolajé 400 forintra mérséklődött. A benzin literenkénti átlagára több éve nem volt 390 forint alatt. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

 

 

Közélet, kultúra, sport

November 20-án, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Időjárás

Csütörtökön többfelé megerősödik az északi-északnyugati szél. Nyugaton lesz több napsütés, kelet felé haladva ugyanakkor több lesz a felhő, a Tiszántúlon kisebb eső is kialakulhat, de egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. Hajnalban 3 és 8°C közötti értékekre számíthatunk, napközben 10 és 12 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Hasonló tartalmaink:
Címkék