November 12-e a Szociális Munka Napja, amit manapság már világszerte ünnepelnek. Az Érdi Szociális Gondozó Központ néhány nappal ezt követően, tegnap délután a Polgárok Háza dísztermében emlékezett a jeles eseményre.

 

Hasonló tartalmaink:

 
A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége 1997-ben határozott arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjaként ünnepeljük. Ez a nap minden évben jó alkalom arra, hogy felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Az Érden illetve környékén dolgozó szociális munkásokat T. Mészáros András polgármester is köszöntötte, aki úgy fogalmazott, ha nem lenne egy ilyen nap az évben, akkor talán szó nélkül mennénk el az ezen a területen dolgozók áldozatos munkája mellett.

A Szociális Gondozó Központ vezetője, Récsei Krisztina elmondta, a szociális munka egy hivatás és általánosságban kijelenthető, talán sokszor nem kapja meg azt a figyelmet, azt a megbecsülést a társadalomtól, amit a munka jelentősége alapján el lehetne várni. Ugyanakkor hozzátette, helyi szinten nincs okuk panaszra.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék