Milyen tervei, fejlesztési elképzelései, gondjai és sikerélményei vannak Bács Istvánnak, a város új alpolgármesterének; hogyan ünnepelte meg a tíz éves Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület Lengyelország legfontosabb állami ünnepét, a függetlenség napját; hogy került az Ófalusi óvodába gránátalma, sütőtökturmix és céklalekvár; hogyan színesítik meg országjárással az őszi hétköznapokat az érdi Családok Átmeneti Otthonában; hogyan mutatkozott be egy nem kis magyar sikerekkel büszkélkedő sportág, a vízilabda az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, november huszadikán megjelent, idei 44. számából.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Tervek, fejlesztések, gondok és sikerélmények – Beszélgetés Bács Istvánnal, a város új alpolgármesterével

 

Bács István pár hete tölti csak be az alpolgármesteri tisztet, ám az érdiek régóta ismerhetik: itt született, itt járt iskolába, és az egyetem után is városunkban, a közszférában helyezkedett el. Az Érdi Újság munkatársa azoknak mutatja be a város új alpolgármesterét, akik még nem ismerik – és azoknak is, akik már többször találkoztak vele, hiszen nemcsak magáról, hanem munkájáról, feladatairól, terveiről is beszélt.

5. oldal

 

 

Közös a múlt és közös a jövő – Tíz éves az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület

 

Lengyelország legfontosabb állami ünnepét, a függetlenség napját követő hétvégén, november 15-én, szombaton ünnepelte meg fennállásának tizedik évfordulóját az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület. Ebből az alkalomból Konrád Sutarski költő rövid előadást tartott a magyarországi lengyelek történetéről, majd az egyesület, az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat tagjai és az érdeklődök elbeszélgettek az elmúlt tíz esztendő közösen megélt eseményeiről.

11. oldal

 

 

Gyümölcskóstolgatás a kicsiknek, előadás a szülőknek – Egészségnap az Ófalusi óvodában

 

Gránátalma, sütőtökturmix, céklalekvár – pár különlegesség az Ófalusi óvoda egészségnapi étlapjáról. Az intézmény immár tíz éve rendezi meg az ide járó gyerekeknek és szüleiknek ezt a napot, amelyen nemcsak különleges gyümölcsöket, hanem furfangosan elkészített hétköznapi zöldségféléket, magvakat is megkóstolhatnak a gyerekek. Az idei programot egy előadás is színesítette, amelyet Hatvani Dorottya gyógytornász tartott a mozgásfejlődésről.

2. oldal

 

 

Az ideiglenes otthon is legyen igazi! – Gazdag őszi programok a krízishelyzetbe került családoknak

 

Szilvaszedés és lovaglás az Elvira majorban, közös kirándulás a martonvásári Brunszvik kastélyparkban, két színházlátogatás meg egy mókás halloween-parti varázsolta szebbé az egyébként is kevesebb napfénnyel ránk köszöntő, szürke, őszi hétköznapokat az érdi Családok Átmeneti Otthonában – újságolta az Érdi Újságnak Bereiné Petrik Mária, az intézmény vezetője, aki büszke arra, hogy lelkes és találékony kollégái minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy az ott lakók igazi otthonnak érezzék a helyet, ahol fedélre és menedékre leltek egy időre.

4. oldal

 

Az olimpiai bajnok csábítása – Bemutatkozás egy „sportos” iskolában

Az Úszószövetség vezetői nem örültek volna Gergely István toborzójának az utóbbi időben egyre „sportosabb” érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium negyedikeseinek körében. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabda kapus ugyanis kedvenc játékának szépségeit ecsetelte az úszás egyhangúságával szemben. Gergely István azt mesélte a csillogó szemű gyerekeknek, hogy nyolcévesen kezdett úszni, aztán nemsokára unalmassá vált számára a faltól-falig való tempózás. Az első csábító szóra váltott, s bár eleinte ugyancsak szokatlan volt a vízben labdázás, hamarosan ráérzett a csapatjáték ízére. Az olimpiai bajnok kapus mindehhez azt is hozzáfűzte, hogy a labdánál is fontosabbnak tartotta a csapatjáték közösségteremtő és formáló erejét.

9. oldal

Címkék