___logo_erdtv

 

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Fekete Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével első alkalommal adta át a Nemzet Művésze díjakat a Pesti Vigadóban. A Nemzet Művésze díjat azzal a céllal hozta létre a kormány 2013-ban, hogy a legkiemelkedőbb művészek számára méltó életkörülményeket biztosítson életjáradék formájában. A díjazottak között volt az érdi kötődésű Novák Ferenc Tata, Kossuth-díjas koreográfus, rendező is.

 

 

Tanulmányi verseny a VMG-ben

A szóbeli felvételi alóli mentesség volt a tétje a Vörösmarty Mihály Gimnázium pénteki matematika és fizika tanulmányi versenyének, amire az érdi és környékékbeli általános iskolák nyolcadik osztályos tanulóit várták. A megmérettetést követően a diákok egy látványos, úgynevezett “fizika show”-n is részt vehettek.

 

 

„Érdtől az óceánig”

„Érdtől az óceánig”. Ezzel a címmel nyílt Arnóti András képzőművész alkotásaiból kiállítás a Városi Galériában. A tárlat december 13-ig még megtekinthető.

 

 

Ökölvívó verseny

Az Érdi Box Klub és a Pest megyei Ökölvívó Régió Központ régiós találkozót és ökölvívó versenyt rendezett Érden. A megmérettetésen 13 mérkőzés zajlott, ezek közül 4 bemutató jelleggel került megrendezésre. Az Érdi Boksz Klub mindkét versenyzője győztesként hagyhatta el a ringet

 

 

Időjárás

Kedden reggel borongós, szürke időre ébredhetünk, ismét többfelé kialakulhat pára, köd. Helyenként szitálás, kisebb eső is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. Napközben az ország legnagyobb részén marad a felhős, párás idő. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7°C között alakul.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék