Milyen tervei, szándékai, elképzelései vannak Simó Károlynak, a város új alpolgármesterének, és hogyan vélekedik a hosszútávfutásról; milyen megoldásokat, nyugdíj-kiegészítő ötleteket ajánl az érdi ipartestület a vállalkozóknak nyugdíjas éveikre; mikor és hol vár meleg ebéd a rászorulókra az egyházak, illetve a Szociális Gondozó Központ szervezésében az idén; milyen rendezvényekkel készül az adventi időszakra az Érdi Evangélikus Egyházközség; miért adta Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész „Az igazat mondd, ne csak a valódit!” címet előadóestjének – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, november 27-én megjelent, idei 45. számából.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Tervek, szándékok, elképzelések és hosszútávfutás – Beszélgetés Simó Károly alpolgármesterrel

 

Van, aki a csatornázás kapcsán, mások mint hosszútávfutót ismerik. Sokan azt hiszik, mérnök, pedig közgazdász; többen úgy gondolják, született érdi, pedig tizenöt esztendeje él városunkban.  Ő Simó Károly, Érd új alpolgármestere, aki ezúttal terveiről, a szívéhez közel álló területekről beszélt az Érdi Újság munkatársának – no és egy kicsit persze a futásról és a csatornázásról is.

5. oldal

 

 

Befektetés a nyugdíjas évekre – Előtakarékossági megoldások érdi vállalkozóknak

 

A nyugdíj-előtakarékosságról tartottak előadást múlt hétfőn az Érdi Ipartestület székházában. A rendezvényre kevesen jöttek el, pedig ez a téma a vállalkozókat bizonyosan érinti, hiszen járulékaikat a minimálbér után fizetik, így igen alacsony nyugdíjra számíthatnak – hangsúlyozta Csóli Csaba, az ipartestület ügyvezető igazgatója, aki úgy látja: főleg azoknak érdemes már most gondolni inaktív éveikre, akiket tíz-húsz év választ el a nyugdíjtól.

4. oldal

 

 

Mindent lehet, de csak a jót szabad! – Eperjes Károly színművész és Négyessy Katalin gordonkaművész előadóestje

 

Eperjes Károly színművész évek óta hirdeti a költők igéit, a magyar irodalom olyan ékesen csillogó vers-gyöngyszemeiből válogatva, amelyekből éppúgy kicseng Isten dicsérete, mint az igazság és a haza szeretete, de a remény is, hogy van megbocsátás, van üdvözülés. A Kossuth-díjas színművész „Az igazat mondd, ne csak a valódit!” című összeállítása az érdi közönséget is magával ragadta. A XX. századi Istent kereső költők verseiből font, rendhagyó irodalmi zenés estet november 20-án a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Iskola kulturális programsorozatában láthatta a közönség.

7. oldal

 

 

Az egyházak és a szociális intézmények idén is meleg étellel várják a rászorulókat

 

Az egyházak, illetve a Szociális Gondozó Központ szervezésében idén is meleg ebéd vár a rászorulókra a négy adventi vasárnapon. A gyülekezetek képviselői, illetve a központ munkatársai november 30-án, december 7-én, 14-én és 21-én 13 és 15 óra között mindenkit szívesen látnak a Szociális Gondozó Központ udvarán, a Központi Kávéház mellett, ahol nemcsak ebéddel, hanem gyümölccsel, egyéb segítséggel is várnak minden betérőt.

10. oldal

 

 

Adventi készülődés, lélekben is

 

Pár nap, és kilépünk a borongós őszutóból; megkezdődik az advent, az Úr eljövetelére történő várakozás – felkészülés az ünnepre, nemcsak fizikailag, hanem lélekben is. A vásárlás, takarítás nemcsak a pénztárcát, hanem az időnket, energiánkat is lohasztja, fogyasztja; a lelki felkészülésre gyakran alig marad idő, hajlandóság. Erről beszélgetett az Érdi Újság munkatársa Labossáné Kővágó Anita evangélikus lelkésszel az Érdi Evangélikus Egyházközség múlt vasárnapi rendezvényén.

10. oldal

 

 

Címkék