Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerda sajtótájékoztatóját a város vezetése a Polgárok Háza dísztermében. Simó Károly alpolgármester a tájékoztatón a szociális szolgálattervezési koncepcióról, valamint a postai levélkézbesítési szolgáltatással felmerült panaszokról számolt be.

 

 

Otthonteremtési kedvezmény

Az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Novák Katalin közölte: jövőre a családi otthonteremtési kedvezményre 4 milliárd forintot fordítanak, 2016-tól pedig 9-10 milliárd forintot. Jelezte, a keret felfelé nyitott, így igény esetén biztosítják a szükséges többletforrásokat. A családok egy gyermek esetén 500 ezer, három gyermek estén 3,25 millió forint támogatást kérhetnek. Újdonság az is, hogy használt lakás vásárlására, valamint meglévő lakás bővítésére is lehet támogatást kérni.

 

 

Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program

December 14-ig lehet pályázni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programra. A Kormány által alapított ösztöndíj célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása. A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tíz hónap, amelyből hét hónapot Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek. A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére. A pályázati feltételekről bővebb információ található a kormany.hu internetes oldalon.

 

 

Érdi úszósikerek

Prágában rendezték meg a Közép-európai Országok Junior Találkozója elnevezésű nagyszabású nemzetközi úszóversenyt december 5. és 7. között. A versenyen 8 nemzet képviseltette magát. A magyar úszók között három érdi tehetséges is szerepelt.

 

 

Adománygyűjtő akció

Legalább háromszázezer gyereket szeretne megajándékozni a Mikulásgyár. A jótékonysági adománygyűjtő akció december 21-ig várja az adományokat több gyűjtőponton, vagy akár ingyenes postai küldemények formájában. A 10 éves jubileumát ünneplő kezdeményezés idei célja, hogy minden eddiginél több nehéz helyzetben élő család karácsonyát tegye szebbé – hangsúlyozta Zsolnai Endre az akció főszervezője a budapesti 56-osok terén felállított központi helyszínen. Elsősorban jó minőségű játékokat és ruhaneműket, tartós élelmiszereket és tisztítószereket várnak.

 

 

Közélet, kultúra, sport

December11-én, csütörtökön ismét megjelenik az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék