Összefogás az intelligens városfejlesztésért

Az intelligens városfejlesztéseket támogató Intelligens Város Nemzeti Platformot megalakítását határozták el a Megyei Jogú Városok Szövetsége tagjai decemberi tisztújító közgyűlésükön. A megyei jogú városok polgármesterei és a T-Systems Magyarország Zrt. együttműködésének célja a városok intelligens és fenntartható fejlesztésének hatékony elősegítése. Az erre irányuló önkormányzati, állami, üzleti és civil kezdeményezéseket a Megyei Jogú Városok Szövetsége fogja össze.

Hasonló tartalmaink:


Jelen helyzetben az egyes megyei jogú városok az új technológiák alkalmazásában nem tudnak tovább lépni, mert nincs elegendő forrásuk, kapacitásuk az intelligens városi fejlesztések megvalósítására. A digitális infrastruktúra, a digitális kompetenciák és a digitális szolgáltatások sikerének kulcsa az igényekhez igazodó fejlesztések elvégzése. Egy valóban intelligens városhoz széleskörű társadalmi-gazdasági együttműködés kialakítása is szükséges, amelyhez a megalakítandó Platform biztos kereteket nyújt. Az együttműködés alapjainak lerakása, valamint a kihívások tudatos kezeléséhez szükséges módszertanok, ajánlások kidolgozása érdekében a Megyei Jogú Városok Szövetsége és annak tagsága kezdeményezi az Intelligens Városok Nemzeti Platform létrehozását – áll a szervezet közleményében.
A Platform célja, hogy a Digitális Nemzet Fejlesztési Program megvalósításához, annak sikeréhez hozzá tudjon járulni. Ennek érdekében a fejlődés iránt elkötelezett, a szükséges változásokat előidézni képes érintettek számára olyan együttműködési keretet kíván teremteni, ahol azok megoszthatják egymással tudásukat, tapasztalataikat. Ezen felül a Platform célul tűzi ki, hogy tagjai együttesen feltárják a fejlődés leghatékonyabb útjait és a megvalósításhoz szükséges eszközöket, illetve javaslatokat, ajánlásokat fogalmaznak meg az intelligens városfejlesztés témakörében érintett kormányzati szereplők felé. A kezdeményezéshez csatlakozhatnak önkormányzatok, tudományos, üzleti és civil szervezetek.

Címkék