Január első napjától a megszokott időalapú matricák mellett (10 napos, havi, éves) az autósok az új megyei matricát is megvásárolhatják. Mentesülhet a pótdíj megfizetése alól, aki az újonnan díjkötelessé váló útszakaszokat januárban matrica nélkül használja, ha legkésőbb február végéig az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát vált.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Január elsejétől egy nemrég elfogadott jogszabály szerint már csak autópálya-matricával lehet felhajtani az M0-s több szakaszára, fizetősek lesznek emellett a Budapestre bevezető autópályák eddig ingyenes szakaszai, illetve az egyes településeket elkerülő, eddig ingyenes autópálya-szakaszok, kivéve a Megyeri hidat és az oda vezető utakat. A megyei matricával egy megye gyorsforgalmi útjai évi 5 ezer forintos áron használhatók. Az új matricatípus január elsejétől 1500 helyen lesz elérhető az autósok számára. Listájuk 2014. december 31-étől megtalálható a nemzetiutdij.hu weboldalon. A korábbiak mellett a megyei matrica és más új matricatípusok (D2, U) a szokott értékesítési csatornákon válthatók meg: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain, az ematrica.autopalya.hu weboldalon valamint a viszonteladók jelentős részénél (pl. benzinkutakon).

Mentesülhet a pótdíj megfizetése alól, aki az újonnan díjkötelessé váló útszakaszokat januárban matrica nélkül használja, ha legkésőbb február végéig az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát vált – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

 

Címkék