Alpolgármester az Ultrabalatonon

Az Ultrabalaton hazánk egyik legnépszerűbb sporteseménye, egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye. A táv ugyan csak egy kör, de azt a Balaton körül kell megtenniük a résztvevőknek. Májusban Simó Károly alpolgármester is elindul.

Hasonló tartalmaink:

A jelentkezők egyénileg, illetve 2-10 fős csapatokban teljesíthetik a több mint 200 km-es távot. A májusra tervezett versenyre több érdi csoport is nevezett, egyiknek Simó Károly alpolgármester is tagja lesz.

 Az Ultrabalaton 2007-ben indult útjára, azzal a céllal, hogy a létrejöjjön egy 200 kilométernél is hosszabb ultrafutó verseny. Az érdi Zelcsényi Miklós tavaly kapcsolódott be a 9 éves hagyománnyal rendelkező esemény szervezésbe. Az eseményhez évről-évre többen csatlakoztak, a népszerűsége legalább hússzorosára nőtt. Létszám tekintetében már tavaly is rekordot döntöttek, ugyanis több mint 4000 fő állt rajthoz, de az idei év minden várakozást felülmúlt.

A csapatban teljesítők lesznek többen, és Zelcsényi Miklós szervező nagy örömére több érdi csapat is részt vesz a futóversenyen. A szervező azt is elmondta, hogy a táv idén hosszabb lesz, mert új szakaszokat is beiktattak. Így idén először például érinteni fogják a futók Salföldet is, így körülbelül 222 km lesz a teljesítendő táv.

Aki kedvet kapott a futáshoz, ne késlekedjen, ugyanis hamarosan lezárul a regisztráció.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék