Kitűnő birkózással a Spartacus a hatodik

Február 1-jén rendezték meg a 2015. évi kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokság országos döntőjét 14 csapat részvételével Tokodon a Hegyeskő Általános Iskola tornacsarnokában.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Spartacus kadet és junior versenyzői vendégjátékos nélkül vették fel a harcot a szlovák, szerb, ukrán és más egyesületekből kölcsönzött versenyzőkkel teletűzdelt csapatok ellen. Ennek köszönhetően jó néhány versenyzőknek magasabb súlycsoportban kellett birkóznia, illetve ketten betegen is vállalták a versenyt az érdi csapatért.

A csoportkörben szenzációsan kezdtünk – szerintem ilyen még nem történt meg a csapatbajnokságok során, fűzte hozzá Tar Imre – a Dunaújváros csapatát 40-1-re vertük, mindenkit tussal, technikai tussal legyőzve. Nagyszénás csapatát 33-7-re győztük le. A csoport döntő mérkőzésen a Pénzügyőr ellen fej-fej mellett haladva a döntés az utolsó mérkőzésre maradt. Sajnos Lajsz Dominik nem bírt a nála több mint 30 kilóval nehezebb ellenfelével, így 20-15-re kikapott és a második helyen zárt.

A második körben Tatabányát 28-9, Orosházát 26-14 vertük meg. Az utolsó mérkőzésen a Csepel ellen szinte megismétlődött az első kör, a közel 140 kilós ellenféllel nem bírtunk, 19-20-as vereséget szenvedtünk.

A végeredmény ellenére versenyzőink kitűnően birkóztak, a megvívott 63 mérkőzésből további két győzelemmel a dobogóra kerülhettünk volna.

A csapat tagjai:

Váncza István, Nagy Krisztián, Kovács Bence, Buzás Patrik, Mikó Erik, Illés Lajos, Pataki Sámuel, Sinkó Dénes, Molnár Tamás és Lajsz Dominik.

 

Címkék