Harmincöten Érd Kiváló Diákjai között

Idén harmincöt tanuló vehette át a Polgárok Háza dísztermében az Érd Kiváló Diákja emlékérmet. Simó Károly alpolgármester adta át az Érd Kiváló Diákja elismeréseket Sárközi Márta az Érdi Tankerület vezetője társaságában. Nyolcadik alkalommal tüntették ki a legeredményesebb tanulókat.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd Kiváló Diákja emlékérmet azok az érdi iskolások kaphatják, akik a 2013/2014-es tanévben kiváló sikereket értek el a korosztályuknak megfelelő, rangos megyei, országos, illetve nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken. Érd város közgyűlése tavaly úgy módosította az ide vonatkozó rendeletét, hogy ez az elismerés azoknak a diákoknak is adományozható, akik általános iskolai tanulmányaik során 8 tanéven keresztül, illetve középiskolai tanulmányaik ideje alatt valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el.

 

 

A Polgárok Háza dísztermében megteltek a széksorok az Érd Kiváló Diákja emlékérem díjkiosztó ünnepségén, hiszen nemcsak a kitüntetett érdi tanulók és az értük izguló felkészítő tanáraik, hanem az oktatási intézmények igazgatói, Érd alpolgármesterei, a Köznevelési és Művelődési Bizottság tagjai, önkormányzati képviselők, az Érdi Tankerület igazgatója, Sárközi Márta és oktatási referense, Pató Anna, valamint Körmöczi Józsefné, a Humán Iroda vezetője is részt vett ezen a rangos városi eseményen.

Elsőként Kétszeriné Perlaki Csilla, művelődési referens köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy két év tapasztalatait követően a város közgyűlése az Érd Kiváló Diákja emlékérmet 2009-ben a felnőttek díjaihoz hasonlóan, a városi kitüntetések rangjára emelte, amellyel évről-évre elismeri a kiváló versenyeredményt elérő diákok teljesítményét. A bronzból készült emlékérem a Tudás és a Halhatatlanság fáját ábrázolja, amit Eőry Emil képzőművész tervezett.

A nyolcadik díjátadó ünnepség kezdetén a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola kiváló növendékei, Félegyházi Andrea és Bognár Domonkos csellójátékával kezdődött, akik egy Vivaldi zeneművet adtak elő. Ezt követően Simó Károly alpolgármester köszöntötte a diákokat, tanárokat és az ünnepség valamennyi résztvevőjét. Elmondta, hogy a város büszke a nagyszerű sikereket felmutató tanulókra, hiszen a remek eredmények Érd hírnevét is öregbítik, amiért köszönet illeti a tanulókat és felkészítő tanáraikat egyaránt. Simó Károly idén harmincöt Érd Kiváló Diákja emlékérmet nyújtott át az arra méltó, a 2013/2014-es tanévben remek versenyeredményt elérő, illetve az általános vagy középiskolai tanulmányaik során minden esztendőben kitűnő bizonyítványt felmutató diákoknak, és egy-egy szál virággal köszönte meg a versenyekre felkészítő pedagógusok kitartó munkáját, illetve a kitűnő tanulmányi eredménnyel dicsekvő osztályfőnököknek, intézményvezetőknek is gratulált.

A városi kitüntetésekre az iskolák igazgatói tettek javaslatot. A tanulói létszám határozta meg a felterjesztett diákok számát, így az általános iskolákban 300 főig legfeljebb három diákra, 300 fő felett legfeljebb öt tanulóra tehettek javaslatot az iskolaigazgatók, míg a középiskolában, illetve az összetett iskolában legfeljebb 10 tanulót terjeszthettek fel díjazásra az igazgatók. Idén nyolc iskolából összesen 38 diák díjazására érkezett javaslat, közülük 35 tanuló kitüntetését a Köznevelési és Művelődési Bizottság a januári ülésén jóváhagyta, így ők Simó Károly alpolgármestertől átvehették az emlékérmet és az oklevelet a január 29-ei ünnepségen.

Díjazottak

 

 

A Batthyány Általános Iskolából Érd Kiváló Diákja emlékérmet kapott Barabás Vivien és Kovács Balázs (mindketten nyolc év kitűnő tanulmányi eredményéért).

A Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei nemzetközi, illetve országos versenyeken elért eredményeikért vehették át a városi kitüntetést, köztük: Bereczki Zsolt Ádám, Boda Gábriel Mihály, Bognár Domonkos, Félegyházi Andrea, Schnaider Orsolya.

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumból tíz diák kapott Érd Kiváló Diákja emlékérmet, valamennyien országos tanulmányi versenyen elért kimagasló eredményeikért: Karaivanov Lilla, Kenéz Eszter, Bíró András, Bukits Tamás, Miskéri Maja, Sudár Krisztián, Versits Edina, Etzl Benjámin, Sróka András, Kállay Hanga.

A Teleki Sámuel Általános Iskolából valamennyi tanévben elért kitűnő eredményért Für Dominika vehette át az emlékérmet.

Az Érdligeti Általános Iskolából ugyancsak kitűnő tanulmányi eredményeiért Svingor Emma, Adorján Kinga, Tamás Patrik kapott Érd Kiváló Diákja elismerést.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola öt diákja: Jehoda Marcell, Szili Dominik, Sinkó Eszter, Szabó Ágnes, Hegedüs Márton szintén a nyolc éven keresztül elért színötös bizonyítványért érdemelte ki az emlékérmet.

A Bolyai János Általános Iskolából Kelemen Fruzsina kitűnő tanulmányi eredményéért, míg Kánnai Márton, Pácser Zsombor, Mendre Virág és Kenéz Martina csapatversenyben megszerzett matematikai versenyeredményért kapta meg e rangos városi elismerést.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium két diákja, Bajnay Kamilla és Kováts-Megyesi Dóra tanulmányi versenyen elért eredményéért, míg Szatmári Dominik és Farkas Ákos valamennyi tanévben elért kitűnő tanulmányi eredményéért vehette át az emlékérmet.

A vonatkozó rendelet szerint az Érd Kiváló Diákja Emlékérem azoknak a diákoknak adományozható, akik az érdi általános és középiskolákban, valamint alapfokú művészeti iskolában folytatják tanulmányaikat, és nemzetközi, országos, illetve több megyére kiterjedő, vagy megyei versenyen értek el kiemelkedő eredményt. A közgyűlés 2014-ben módosította korábbi rendeletét, amelyben kibővítette a kitüntetésre méltó diákok körét, így a tavalyi módosításnak köszönhetően az Érd Kiváló Diákja emlékérem idén először azoknak a diákoknak is adományozható, akik általános iskolai tanulmányaik során 8 tanéven keresztül, illetve középiskolai tanulmányaik ideje alatt valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Ennek a módosításnak köszönhetően nemcsak az egyes területeken elért kimagasló versenyeredményekért, hanem a kitartó szorgalomért, azaz a rendszeresen elért kitűnő tanulmányi eredményért is jár a tanulóknak ez a rangos városi elismerés, amit a diákok továbbra is egy alkalommal kaphatnak meg alapfokú, egy alkalommal középfokú és egy alkalommal alapfokú művészeti tanulmányaik során.

Bálint Edit/Érdi Újság
Fotó: Boros Sándor
Címkék