Térségi összefogás a megújuló energiaforrások hasznosítására

A villamosenergia-termelés, és ezen keresztül a megújulóenergia-hasznosítás mára már nem elérhetetlen, így alternatívát jelenthet egy-egy térség számára is a költséghatékonyság és nem utolsó sorban a környezetvédelem területén. Simó Károly alpolgármester szerint a jövőben fontos lesz az is, hogy ne csak fogyasztók legyünk, hanem a termelésben is részt vegyünk. 

Hasonló tartalmaink:

Dr. Nagy József a Bükk-Térségi Leader Egyesület elnöke legutóbbi érdi előadásán már kifejezetten az Érdi Járáshoz tartozó településekről és azok lehetőségeiről beszélt. A  járás több települése is képviseltette magát az előadáson, Érd részéről is komoly érdeklődés mutatkozik.

A fejlesztési elképzelések között nem csak a felhasználás, hanem az energiatermelés is szerepel. Simó Károly alpolgármester elmondta, hogy a jövőben fontos lesz az is, hogy ne csak fogyasztók legyünk, hanem a termelésben aktívan közreműködve gazdaságilag is profitáljunk a lehetőségeinkből.

A megújulóenergia-hasznosítása terén Törökbálint jelentős tapasztalatokat szerzett az elmúlt időszakban, ugyanis a közösségi közlekedésben próba jelleggel hónapokon keresztül használt a település elektromos buszokat.

A főváros hulladéklerakója Pusztazámoron található, ahol nagy mennyiségben keletkezik hasznosítható biogáz, azonban ennek a kihasználása egyelőre nem számottevő. Pátrovics Benedek a település polgármestere ezen kíván változtatni a jövőben.

Tárnok Nagyközség a térségi összefogás lehetőségeit tartja jelentősnek és az energiatermelés területén tudnának hatékonyan közreműködni.

Az ilyen jellegű fejlesztések esetében már az előkészültekre is biztosít pályázati forrást az Európai Unió, a következőkben ennek lépéseit is kidolgozzák az érdekelt önkormányzatok.

Would you like to replay the video?
Címkék