Saját villamosenergia-termelő rendszere lehet Érdnek

 

Saját villamosenergia-termelő rendszer is épülhet Érden és környékén is, amivel például a közösségi közlekedést költség-hatékonyabban lehetne megoldani. Sokkal jobban járnak a közösségek, ha saját felhasználásra termelnek, mint ha eladnák a megtermelt áramot.  Hazánk a megújuló energiaforrások tekintetében jó helyzetben van, a felhasználás területén viszont még jelentős lemaradások vannak – hangzott el egy szakmai fórumon.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A villamosenergia termeléséről és annak különféle felhasználási lehetőségeiről tartottak előadást a Polgárok Házában. Az elhangzottakból kiderült: a természetes energiaforrásokat a világ több pontján már napi szinten rutinszerűen hasznosítják, ezzel is jelentős költségcsökkenés érhető el – ez a szempont napjainkban jelentősen felértékelődött. Hazánk a megújuló energiaforrások tekintetében igencsak jó helyzetben van, azonban a felhasználás területén még jelentős lemaradások vannak – mondta el Dr. Nagy József elnök, Bükk-Térségi Leader Egyesület vezetője.

A megtermelt energia hálózatos értékesítése helyett sokkal jobban járnak a közösségek, ha saját felhasználásra termelnek – ezt a idevonatkozó törvény is támogatja, így Érdnek és környékének is érdemes lenne elgondolkozni egy saját villamosenergia termelő rendszer létrehozásán, amellyel akár a helyi közösségi közlekedés gazdaságos üzemeltetése is megvalósulhatna – ezt már Simó Károly alpolgármester hangsúlyozta a téma kapcsán.

Egy energiatermelő és ellátórendszert a Bükk-Térségi Leader Egyesület már üzemeltet, igen jó hatásfokkal. Mindez azt is bizonyítja, hogy ezzel a lehetőséggel a településeknek – így Érdnek is – érdemes foglalkoznia.

A közeljövőben várhatóan az Európai Unió is pályázati lehetőségeket biztosít a természetes energiaforrások hasznosítására.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék