Kifogytak a készletek az érdi Vöröskeresztnél

Kifogytak az adományból a Vöröskereszt érdi irodájában. Év végén mindent szétosztottak a rászorulók között. Több száz embernek segített a helyi szervezet tavaly. Janzsó Mónika, az érdi körzet területi munkatársa elmondta: a hónap végén ruhaosztást terveznek, mert volna rá igény, de egyelőre nincs miből, ezért várják az adományokat.

Hasonló tartalmaink:

 

„Meleg ruhákat, kabátokat, takarókat várunk a téli hónapokra tekintettel. Sok a hajléktalan az utcákon, mert sokan nem mennek be az éjszakai szállókra, csak a nappali melegedőkbe” – mondta a Vöröskereszt területi munkatársa. Egyébként általában kéthavonta szerveznek ruhaosztást, nemcsak télen. Például iskolakezdés előtt, augusztusban is szokott lenni ilyen akció, olyankor – Janzsó Mónika szavai szerint – tömegesen mennek a családok adományért.

A szervezet Alsó u. 8. szám alatti irodájában várják a jó állapotban lévő ruhaneműket, és ugyanitt válogathatnak a holmik között a rászorulók. Csak egy aláírás kell, amivel igazolja az illető, hogy átvette az adományt és viheti a kiválasztott ruhákat. De már egyfajta börze jellege is van az akciónak, sokan úgy visznek haza ruhákat, hogy cserében ott hagynak más darabokat, amelyek másnak hasznosak lehetnek – számolt be a szervezet munkatársa.

Janzsó Mónika tájékoztatása szerint tavaly több mint 750 rászoruló kapott a helyi adományokból. Akkor is segítettek, amikor leégett két családi ház, egy Diósdon, egy pedig Budaörsön. Az egyik közösségi oldalon közzétett felhívásra azonnal érkeztek az adományok, az emberek egymásnak adták a kilincset – mondta.

Címkék