Kutyavásárt hirdet a rendőrség

Szolgálati kutyák beszerzése céljából a rendőrség vásárt hirdet. A vásárra magánszemélyek, társadalmi szervezetek, illetve gazdasági társaságok jelentkezését várják. Vizsgálják például azt, hogyan reagál a kutya egy 7,62-es gépkarabélyból leadott lövésre.

Hasonló tartalmaink:

 

A kutyák képességének és készségének elbírálása a Rendőrség Kutyás és Lovas Szolgálati Szabályzatában (17/2009. (OT 10.) ORFK utasításban) foglaltak alapján, bizottság által történik. A felajánlott kutyáknak rendelkezniük kell mikrochippel, veszettségi elleni védőoltással, egészségi alkalmasságukat az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ állatorvosa bírálja el.

A szolgálati alkalmazásra felkínált kutyáknak a fent meghatározottakon felül a következő kritériumokkal kell rendelkezniük: az állatok rendelkeznek-e a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal. Vizsgálják például azt, hogyan reagál a kutya egy 7,62-es gépkarabélyból leadott lövésre.

A vásárra – amelyet szerdánként tartanak az ORFK Dunakeszi Oktatási Központjában – elsősorban német juhászkutyákat és belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változatát, másodsorban e két fajta fajtakeverékét, harmadsorban egyéb fajtákat várnak. A törzskönyv megléte nem elvárás.

A kutyák átvételi alkalmassági vizsgálata során elvégzendő gyakorlatok, valamint a kizáró okot jelentő viselkedési formák kategóriánkénti bemutatására, illetve leírására szolgáló videók és dokumentumok a police.hu honlapon olvashatók, megnézhetők.

police.hu, mti.hu

 

Címkék