Megkönnyítik a vasútállomások megközelítését

A következő években megújul a Kelenföld és Százhalombatta közötti vasútvonal. Miután a vonal több kilométer hosszan húzódik Érden, ezért városunk is számos pozitív változásra számíthat.  Az önkormányzat szeretne olyan járulékos fejlesztéseket is végrehajtani, amelyek főként a város belső közlekedési viszonyait érintik.

Hasonló tartalmaink:

A Kelenföld és Százhalombatta közötti vasútvonal megújulásáról, illetve annak városunkat érintő vonatkozásairól tartottak megbeszélést a Polgármesteri Hivatalban.

- Ahogy néhány éve az érd-alsói vasútvonalon, úgy most a városunkon szintén áthaladó érd-felsői vonalon várható a korábbihoz hasonló fejlesztés – fogalmazott Simó Károly alpolgármester. – A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által indított beruházás ugyan elsősorban a Kelenföld és Százhalombatta közötti szakaszt érinti, de miután a vonal több kilométer hosszan húzódik Érden, ezért a projekt kapcsán városunk is számos pozitív változásra számíthat – mondta Simó Károly.

A projekt része lehet az érdi nagyállomás fejlesztése, ez régi vágy már az érdieknek. Nem csupán az épületről van szó; inkább arról, hol, hogyan tudnak felszállni a vonatra.  A Mérnök utca környékéről a nagyállomást csak a Jegyző utcán keresztül lehet megközelíteni. De megoldható lenne, hogy a fejlesztést követően hogy több ezer ember sokkal könnyebben érhesse el az állomást.

Az alpolgármester hozzátette, a vasúti beruházás kapcsán az önkormányzat szeretne olyan járulékos fejlesztéseket is végrehajtani, amelyek főként a város belső közlekedési viszonyait érintik. Példaként – többek között – a vasútállomások környékén lévő úthálózatot említette. Simó Károly szerint a munkálatok akár már a jövő évben elkezdődhetnek.

Would you like to replay the video?

Címkék