Dán ellenfelet kapott az Érd

Megtartották Bécsben a három európai női kézilabda-kupasorozat negyeddöntőinek sorsolását. A legjobb nyolc között a dán Esbjerg lesz az Érd ellenfele azt követően, hogy az EHF kupában szereplő Érd hétvégén a spanyol Rocasa Gran Canariát búcsúztatta kettős győzelemmel, 61–45-ös összesítéssel, így története során először bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Hasonló tartalmaink:

A Team Esbjerg csapata lesz az ellenfelünk az EHF-Kupa negyeddöntőjében. Az Esbjerg a tavalyi dán bajnokság 4. helyezettje, az EHF-Kupának pedig döntőse volt, míg az idei bajnokságban 18 forduló után vezetik bajnokságukat, amely a magyar után a második legerősebb női kézilabda bajnokság a világon.

Hazai pályán kezd az Érd március 7-én vagy 8-án, míg a visszavágót egy héttel később 13-án, vagy 14-én rendezik Dániában.
Az EHF Kupába az Esbjerg – az Érdhez hasonlóan – a harmadik körben csatlakozott, ahol a szlovén Zagorje együttesét győzte le a két meccsen 68–48-as összesítéssel, míg a legjobb 16 csapat között a svéd Höörs-t búcsúztatták kettős győzelemmel, 66–53-as összesítéssel.
Az Esbjerg csapatában két dán válogatott játékos van, akik a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon is részt vettek, de van holland, norvég és svéd válogatott játékosuk is.

Esbjerg városa egyébként a Dán-félszigeten fekszik, Érdtől számítva 1467 kilométerre.

Címkék