Hamarosan telepítik a házi átemelőket

Áprilisban megkezdődik a házi átemelők építése azon a nagyjából 750 ingatlanon, ahol ez szükséges – számolt be  Simó Károly alpolgármester sajtótájékoztatóján, ahol a csatornázás “B” programjának fontos elemeire is felhívta a figyelmet. Az önkormányzat továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy kössenek rá a csatornahálózatra: a talajterhelési díj, valamint a szippantási díj megfizetése sokkal költségesebb megoldás.

Hasonló tartalmaink:

Érden körülbelül 750 ingatlan esetében szükséges házi átemelő beépítése, ezeknek a költsége nem az ingatlantulajdonosokat terheli, így ez nagy segítség a rákötési folyamatban. Az alpolgármester tájékoztatása szerint március végén, április elején elkezdődhet az eszközök telepítése.

A “B” program másik hangsúlyos eleme a csatornahálózat megvédése érdekében történő útépítés és vízelvezető rendszer kialakítása, ami szintén folytatódik.

A rákötések jelenlegi állásáról is beszélt Simó Károly. Az alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy aki nem kötött rá a hálózatra, annak március 31-éig már a talajterhelési díjra vonatkozó bevallást kell megtennie.

Az önkormányzat továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy kössenek rá a csatornahálózatra, hiszen látható, hogy a talajterhelési díj, valamint a szippantási díj megfizetése sokkal költségesebb megoldás. Eddig is számos támogatási formát biztosított az önkormányzat és ezután is tervezi, hogy mindazoknak, akik a szociális helyzetüknél fogva nem tudtak rákötni a hálózatra, segítséget kaphatnak.

Az érdi postai kézbesítések akadozása kapcsán a rendelkezésre álló legújabb információkról is tájékoztatott az alpolgármester. A Magyar Posta tájékoztatása szerint munkaerőhiány áll a háttérben, azonban az önkormányzat ez ügyben felvette a kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a helyzet mielőbbi megoldása érdekében – tette hozzá Simó Károly.

Would you like to replay the video?

 

fotó: facebook

Címkék