Még mindig nincs meg a bronzérem…

Amennyiben a Dunaújvárosi KKA győz Vácon, akkor az ÉRD a Budaörs ellen szerezheti meg a női kézilabda NB I-ben a hatodik bronzérmét, miután Szabó Edina együttese 21–18-as vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC vendégeként.

Hasonló tartalmaink:

Pedig jól indult… Jamina Roberts és Kisfaludy Anett góljaival a mérkőzés elején még vezetett az ÉRD, de 2–1 után a hazaiak Olga Gorsenyina vezetésével négygólos előnybe kerültek (6–2), hiszen az érdi támadásokba folyamatosan hiba csúszott. Aztán a 23. percben Szabó Laura vezetésével ugyan egy gólra feljött az ÉRD, de a hazaiak Alexandra do Nascimentonak köszönhetően ismét megléptek. Az sem segített, hogy Katarina Krpezs-Slezák egy remekbeszabott góllal szerezte első találatát a félidő utolsó momentumaként, az ÉRD 10–8-as hátránnyal vonult az öltözőbe.

A fordulás után pedig Pelczéder Orsolyáék tovább növelték előnyüket, Jelena Lavko duplájával a 40. percben 15–11-re vezettek. Ezt követően Mariama Signaté mesterhármasával faragott hátrányából az ÉRD, sőt, a félidő derekán Szabó Laura révén egyenlített is, de a vezetést ekkor még nem tudta átvenni (16–16). Aztán az 52. percben már igen, hiszen Gávai Szonja és Krpezs-Slezák góljai mellett Julie Foggea hétméterest védett, de az érdi előny nem volt hosszú idejű, miután Claudine Mendy egyenlített, Mistina Kitty üreskapus góljával ismét vezetett az FKC, majd a folytatásban az ÉRD már nem talált be, míg a fehérváriak még kétszer is, így 21–18-ra győzött a házigazda, amellyel az ÉRD az utolsó, május 23-i, Budaörs elleni mérkőzésére hagyta a döntést – amennyiben a Vác pontot szerez a Dunaújváros ellen.

„Megérdemelten nyert a Fehérvár. Az első félidőben nem abban a felfogásban játszottunk, amivel felkészültünk, a második félidőben jól küzdött a csapatom, de nem volt a játékunkban átütőerő. Ezt okosan kihasználta az ellenfél. Az utolsó pillanatban megfordítottuk a meccset, de azzal nem sikerült élni. Azt hiszem, elfogyott az erő. Azt mondtam az öltözőben a lányoknak, hogy ez egy nehéz helyzet, hiszen küzdünk magunkkal is, mert nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy szeretnénk, de ezeket a pillanatokat is alázattal kell kezelni. Van még egy mérkőzés, amelyen az utolsó pillanatig küzdeni fogunk. Jelen pillanatban nem jelentjük azt a játékerőt, amit a bajnokságban jelentettünk” – nyilatkozta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

„Meglepően jól kezdtük a mérkőzést. Az ÉRD-et az utolsó pillanatig küzdő játékosok alkotják. Signaté a második félidőben a külső területekről eredményesen lőtt át. Nagy taktikai csata folyt mindkét oldalról. Én is több mindet kipróbáltam. Ma nem volt gyenge pontunk. Ez volt a legnagyobb erényünk, nagyon fegyelmezett csapatként játszottunk. Biztos vagyok benne, hogy az ÉRD megszerzi a bronzérmet, ezért is volt fontos nekünk, a lányokban egy komoly sportemberi magatartás, mert a Debrecennel küzdünk a helyért és egy nagyon jó ÉRD-et tudtunk megverni. Egy végletekig kiélezett mérkőzés volt, aminek volt egy fordulópontja, amikor visszajött az ÉRD, de mi is fordítottunk és a végjáték ismét a miénk volt” – mondta Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője.

„Végig kiélezett mérkőzés volt. A legvégén is hittünk benne, hogy meg tudjuk fordítani és az az energia és küzdés, amit beletettünk, az visszajön, de nem csüggedünk. Ez így alakult, megyünk tovább, megcsináljuk az utolsó meccset. Mindenki, ahol tud bevethető és minden energiánkra és erőnkre szükség lesz” – értékelt Kisfaludy Anett, az ÉRD beállója.

„Mindenki nagyon sokat segített. Büszke vagyok a csapatra, hogy így ki tudtunk állni. Ha ezt így folytatjuk, akkor jó szájízzel tudjuk befejezni az utolsó meccset is” – összegzett Herr Orsolya.

K&H női kézilabda liga, 25. (utolsó előtti) forduló
Alba Fehérvár KC–ÉRD 21–18 (10–8)
Székesfehérvár, 700 néző. V: Andorka, Hucker
FKC: HERR O. – Lavko 3 (1), Nascimento 4 (1), Temes 1, MENDY 3, GORSENYINA 5, Pelczéder 3
Csere: Gabina, Mistina 1 (kapusok), Boldizsár, Májer, Djordjievszka 1, Hudra
Edző: Deli Rita

ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 4 (1), Tóth G., A. Bulatovics, Kisfaludy 1, Roberts 1, C. Lassource 1
Csere: Foggea (kapus), SIGNATÉ 4, SZABÓ L. 5 (1), Gávai 2, Kiss N.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 2. perc: 1–2. 9. perc: 6–2. 23. p.: 8–7. 28. p.: 10–7. 36. p.: 13–9. 40. p.: 15–11. 46. p.: 16–16. 52. p.: 17–18.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2

Címkék