Mit csináljunk a pünkösdi hosszú hétvégén?

Hagyományőrzés, mozdony matiné, HonemvoltVár – hogy csak hogy egy pár példát ragadjunk ki programajánlónkból. Az előrejelzés szerint egész hétvégén ilyen szép, napos időnk lesz, tessék kihasználni a jó időt és a hosszú hétvégét. Töltődjenek fel élményekkel, ízekkel, színekkel, értékekkel, jókedvvel!

Hasonló tartalmaink:

BUDAPEST

Pünkösd a Várkert Bazárban

A pünkösdi hagyományokat színes családi programokkal idézi fel a Várkert Bazár. Az Ybl Miklós téren és a Neoreneszánsz Kertben ingyenes szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket a szervezők: kézműves foglalkozásokkal, különböző játékokkal és mesekoncertekkel. De persze nem maradhat el a kézműves vásár, valamint a gasztroélményeket biztosító streetfood sem. Esténként ingyenes koncertet ad többek között Radics Gigi, a Kelemen Kabátban és a Hiperkarma is. A vidám hangulatot ismét a Hellowood garantálja; a hímes tojások után most óriás hinták díszítik majd az Ybl Miklós teret.

6. Miénk a Vár! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál – Mezőgazdasági Múzeum
Aki május 19-21. között ellátogat a Vajdahunyadvárba, garantáltan nem fog unatkozni. Míg a felnőttek megismerkedhetnek egy tucat hazai várral (többek közt Szigetvár, Siklós, Eger, Esztergom, Sárospatak városának váraival) és azok kulturális és turisztikai programjával, a gyerekeket kézművesvásár, gyermekjátszó, lovagi játék, bábszínház, népzene és néptánc várja. De lesznek még viselet- és fegyverbemutatók, Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, társasjátékok, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, arcfestés, hátizsákos felfedező, rajzfilmkészítés, planetárium, kisvasút is. A belépés ingyenes!

Mozdony Matiné – Magyar Vasúttörténeti Park
Május 19-én és 20-án a Vasúttörténeti Parkban nemcsak megcsodálhatják a kicsik és nagyok a mozdonyok és más vasúti járművek széles választékát, de egy részüket ki is próbálhatják. Járműbemutatóval, interaktív játékokkal, kerti vasúttal és Csajka sínautóval, sőt, kézihajtányozással várnak minden mozdonymániást a szervezők – kortól függetlenül.

Hangszert a kézbe – Akvárium Klub
Szombaton este zár a hangszerkiállítás, de ma 14.00-18.00 óra között még korosztálytól függetlenül, bárki kipróbálhatja a kiállított népi és klasszikus, billentyűs és ütőhangszereket, sőt bepillantást nyerhet az elektronikus zenei- és stúdiótechnikába is.

HolnemvoltVár – Budapesti Állatkert
Május 18-án megnyílt az egykori Vidámpark területén a HolnemvoltVár, ami 3000 m2-en várja elsősorban a 4-12 éves látogatóit, állatokra és mesékre épülő interaktív kiállítással, oktatótérrel és játszóházzal. A klasszikus magyar animációs mesefilmek (Vuk, Kérem a következőt! (Dr. Bubó), Pom-Pom meséi, Mekk Mester, Süsü a sárkány, A nagy ho-ho-ho-horgász meseszobája és Frakk, a macskák réme) itt abban lesz a kicsik segítségére, hogy megismerjék azok az állatvédelmi alapelveket, és élőben is találkozhatnak számos házi kedvenccel és kedvtelésből tartott állattal.

A Vár udvarában régi és hagyományos kézműves mesterségek bemutatói, mesevár, állatsimogatók, játszóterek várják a látogatókat. A felújított műemléki Körhinta körül pedig megtalálhatók a vurstli hagyományokat őrző és népi játékok is.

PÜNKÖSDI ÖRÖKSÉG ÜNNEP – SZENTENDRE, SKANZEN
Ismeri a kékfestés hagyományát? Tudja, hogyan remélnek Novajon és mi is az a molnárkalács? Pünkösdkor a Skanzen portáin minden évben találkozhat a szellemi kulturális örökségét őrző közösségekkel. Emellett felelevenítjük a Dunántúlon ismert tavaszköszöntő szokást, a pünkösdölést, ígérik a szervezők. A részletes program itt olvasható.

(kép: skanzen.hu)

 

Címkék