Véradókat várnak a Szepesben

Kevés a véradó, ezért várja az önkénteseket a Vöröskereszt – tájékoztatott a szervezet érdi munkatársa.  Janzsó Mónika elmondta: tavaly jelentősen csökkent azok száma, akik segíteni akartak. 27-én, pénteken várnak mindenkit a Szepesben. 

Hasonló tartalmaink:

Vérre pedig szükség van, hogy segíthessenek a betegeken. Janzsó Mónika, az érdi Vöröskereszt munkatársa Hozzátette: bár januárban némileg jobb volt az arány, arra számítanak, hogy februárban ismét kevesen adnak vért az influenza miatt. Janzsó Mónika szerint tavasszal lehet ismét több véradó, amikor már nem fertőz az influenza. A Vöröskereszt területi munkatársa azt is elmondta, hogy az új véradók sincsenek sokan. Hozzátette: bár az utóbbi időben némileg emelkedett a számuk, átlagosan mégis kevesen vannak. Érden legközelebb február 27-én várják a véradókat a Szepes Gyula Művelődési Központban, de aki segíteni akar, előbb is megteheti: a Véradás.hu oldalra kattintva mindig megtalálható a legközelebbi váradás időpontja és helyszíne, de a jobb felső sarokban lévő kereső segítségével város szerint is kereshetünk időpontot.

Janzsó Mónika arról is beszélt: az érdi vöröskereszt azokat is várja, akik nemcsak vért adnának, hanem a szervezet más akcióiban is részt vennének. Ilyen például a ruhaosztás. Év végén ugyanis mindent szétosztottak a rászorulók között. Több száz embernek segített a helyi szervezet tavaly. A hónap végén ruhaosztást terveznek, mert volna rá igény, de egyelőre nincs miből, ezért várják az adományokat. A szervezet Alsó u. 8. szám alatti irodájában várják a jó állapotban lévő ruhaneműket, és ugyanitt válogathatnak a holmik között a rászorulók. Csak egy aláírás kell, amivel igazolja az illető, hogy átvette az adományt és viheti a kiválasztott ruhákat. De már egyfajta börze jellege is van az akciónak, sokan úgy visznek haza ruhákat, hogy cserében ott hagynak más darabokat, amelyek másnak hasznosak lehetnek – számolt be a szervezet munkatársa.

Címkék