Vérünkben van a segítség?

Már mindennel próbálkozott a Magyar Vöröskereszt, hogy önkéntes véradásra buzdítsa az embereket: saját készítésű ajándékokkal, vagy most, nyáron kétszemélyes wellness hétvégével. Meglesz vajon ennek az eredménye a szerdai érdi véradáson? Július 25-én, szerdán 15-18 óra között a régi Parkvárosi Közösségi Házban lehet vért adni.

Hasonló tartalmaink:

Sokszor és sok helyen lehetett arról olvasni, hallani, hogy kell a vér és kellenek az önkéntes véradók. Nyáron is, amikor pedig hajlamosak vagyunk inkább a vakációval, fesztiválokkal, nyaralással foglalkozni, de közben kórházakban várják tőlünk a betegségben vagy balesetet szenvedők a túlélésükhöz nélkülözhetetlen vért. Mert sem a balesetek, sem a betegségek nem vakációznak sajnos. Arra meg gondolni sem merünk, hogy akár mi, akár ismerőseink, családtagjaink is kerülhetünk, kerülhetnek ilyen helyzetbe.

Egy önkéntes véradó egy véradás során 3 ember életét mentheti meg. Ha ez kevés lenne, most még wellness hétvégéket is kisorsol a Magyar Vöröskereszt az önkéntes véradók között. Legutóbb, a Szepes Gyula Művelődési Központban 44 ember adott vért. Hogy ez sok vagy kevés egy 66 ezres lakosú városban, azt mindenki maga döntse el. Arról, hogy ki adhat vért, itt olvashat.

Ma, július 25-én, szerdán 15-18 óra között adhat vért a régi Parkvárosi Közösségi Házban (Bajcsy Zsilinszky út 206-208). Ha a vérében van a segítség…

Címkék