Nyári zenés és színházi programok Diósdon

Kápolnakerti Nyári Zenés Estékkel és szabadtéri színpaddal várja a zenét és színházat szerető közönséget Diósd. Diriczi Zoltán, a Kék Géza Művelődési Ház munkatársa elmondta, hogy a Kápolnakertben már 3. éve rendezik meg a zenés estéket szombatonként, a Körúti Színház szervezésében pedig ezen a héten pénteken és augusztus 10-én láthat a közönség egy-egy darabot a szabadtéri színpadon.

A Kápolnakerti nyári Zenés Esték megszervezésének egyik fő koncepciója az volt, hogy minél színesebb zenei palettát mutassanak be, lehetőleg akusztikusan és mindezt hangulatos környezetben, magyarázta el kérdésünkre a diósdi Kék Géza Művelődési Ház munkatársa. Július 7-én, rendhagyó módon a Diósdi Fúvószenekar előadásával nyitották meg az esteket, és egészen augusztus 11-éig minden szombaton 19-21 óra között várják ingyenes zenei programokkal Diósdon, a templom tövében, a Kápolnakertben az érdeklődőket. Rossz idő esetén a Kék Géza Közösségi Házban kerülnek megrendezésre a koncertek.

Július 28-án, szombaton 19 órakor egy duó, NAGYEDi (Nagy Edina) énekel, Udvarhelyi Ádám pedig gitáron kíséri. A duó jazzes, populárisabb zenét fog játszani.

Augusztus 4-én egy hagyományőrző est lesz, ugyanis, ahogy azt Diriczi Zoltán elmondta, ilyenkor a helyi hagyományőrző csoportok szoktak fellépni. Idén a 14. századi lovagi kultúrát képviselő Történelmi Bajvívó Egyesület és a Susato Régizene Együttes fog műsort adni, fáklyás vívásokkal, középkori fegyverbemutatóval.

Augusztus 11-én este 19-21 óra között pedig Kecskeméti Attila fog gitáron előadni slágereket a 70-es évektől napjainkig.

A Körúti Színház szervezésében július 27-én, pénteken 20:30-kor Molnár Ferenc újraértelmezett Hamupipőkéjét, azaz az Üvegcipő című színdarabot lehet megnézni a Szent István téren Mérai Katalin és Kautzky Armand főszereplésével; augusztus 10-én 20:30-tól pedig A “B” terv lesz látható ugyanitt többek közt Beleznay Endre, Lipták Péter és Esztergályos Cecília előadásában.

Címkék