Fájó vereség az Arénában

Az Érd női kézilabda csapata a magyar bajnokság 20. fordulójában a tabella második helyén álló Ferencvárost fogadta az Érd Arénában. Bár a végére feljött az Érd, a hajrá sem volt elég a győzelemhez: az eredmény 32-25 a vendégek javára.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese nem kezdte jól a mérkőzést, és a negyedik percben már 3 – 1-re vezettek a fővárosi zöld-fehérek. Ebből még vissza tudott jönni az Érd, ugyanis Katarina Krpez és Pálos-Bognár Barbara góljaival a hetedik percben 4–4 volt az állás. Innentől kezdve az FTC kezébe vette az irányítást, és a 17. percig még csak kétgólos volt a vendégek előnye, majd jött egy rossz érdi széria, a 18. és a 24. perc között egyszer sem tudta bevenni Katarina Tomasevics kapuját az Érd, míg a Fradi hétszer talált be Janurik Kinga kapujába, így már 16–7-re vezetett. A szünetre kilencgólos (10–19) hazai hátránnyal vonultak a felek.

A második játékrészben feljött hat gólra is az Érd, de Elek Gábor, a vendégek edzője gyorsan időt is kért – amelynek meg is volt a hatása, mert a Ferencváros percekkel később ismét kilenccel ment. Az első félidőben Klivinyi Kinga, míg a második játékrészben Schatzl Nadine szórta az érdi gólokat, előbbi a teljes meccsen nyolc, míg utóbbi kilenc gólt szerzett, úgy, hogy Schatzl volt az egyetlen érdi a 43. és az 58. perc között, aki bevette a vendégek kapuját – hétszer.

A mérkőzés hajrájában a Ferencváros 32–20-ra elhúzott, de az 56. perc után már nem szerzett gólt, így az Érd kozmetikázhatott az eredményen, amely végül 32–25 lett a Ferencváros javára.

Az Érdnek pontot kellett volna szereznie ahhoz, hogy bejusson a négycsapatos felsőházba.

Az Érd hátralévő bajnoki mérkőzései:

Február 28., szombat, 18:00 Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd
Március 4., szerda, 18:00 Győri Audi ETO KC – Érd
Március 14., szombat, 18:00 Érd – MTK Budapest
Utóbbit szinte biztosan el fogja halasztani a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottsága, ugyanis azon a hétvégén az Érd Dániába utazik, hogy megmérkőzzön a Team Esbjerggel az EHF-Kupa legjobb négy csapata közé kerülésért.

A Siófok KC-Galerius Fürdő hátralévő bajnoki mérkőzései
Február 25., szerda, 18:00 Siófok KC-Galerius Fürdő – Mosonmagyaróvári KC SE
Március 7., szombat, 18:00 Siófok KC-Galerius Fürdő – Fehérvár KC
Március 14., szombat, 18:00 Ipress Center-Vác – Siófok KC-Galerius Fürdő

 

A Balaton-parti csapat következő bajnoki mérkőzései azért lényegesek, mert az Érd előnye jelenleg csak egy pont az ötödik helyen álló Siófokkal szemben, de a papírforma eredmények esetén Szabó Edináék ki fognak kapni a Győrtől, és ez esetben a másik két meccsen csupán négy, míg a Siófok három győzelem esetén hat pontot szerez, amellyel megelőzi az Érdet, és ő jut be a felsőházba, viszont ha már a három mérkőzésen legalább egyszer döntetlent játszik, vagy kikap a Siófok, akkor az Érd juthat be a legjobb négy közé, hogy megvédhesse bajnoki bronzérmét, vagy akár annál fényesebbet szerezzen.
Címkék