Várják a véradókat a Szepesben pénteken

Rekorddöntésre készül az Érdi Vöröskereszt: legalább százhúsz véradót várnak pénteken Szepes Gyula Művelődési Házban pénteken 10.30-tól 18.30-ig.

Hasonló tartalmaink:

– A jelenlegi influenzajárvány megnehezíti a helyzetet – hangsúlyozta az ÉRD FM-nek Janzsó Mónika, a Vöröskereszt érdi területi munkatársa, aki hozzátette: az új év kisebb változást hozott a szervezet életében, ugyanis a rendszeres véradóknak már nem kell feltétlenül magukkal vinniük a TAJ-kártyájukat, elég, ha annak számát bediktálják. A személyi igazolványra és a lakcímkártyára továbbra is szükség van. A Szepes Gyula Művelődési Házban 10.30-tól 18.30-ig várják a véradókat 27-én, pénteken. 

Janzsó Mónika kiemelte: a mostani influenzajárvány is nagy mértékben hátráltatja a véradást. A megbetegedés elkerülésére javasolja a gyömbéres teát. Az egészségeseknek pedig, hogy véradás előtt egyenek és igyanak is, mivel utána egy órán át nem ajánlott enni.

A szervezet Alsó u. 8. szám alatti irodájában várják a jó állapotban lévő ruhaneműket is, és ugyanitt válogathatnak a holmik között a rászorulók. Csak egy aláírás kell, amivel igazolja az illető, hogy átvette az adományt, és viheti a kiválasztott ruhákat – számolt be a szervezet munkatársa.

Aki pénteken nem tud elmenni vért adni, ne csüggedjen: a következő hónapban több helyen is adhatnak vért az Érdi járásban:

2015. március 13., péntek:

Százhalombatta, Szent István tér 3. – Rendezvényközpont

2015. március 20., péntek:

Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola

Törökbálint, Auchan parkoló – Torbágyi utca 1.

Címkék