A két gyanúsított Százhalombattán vette el a sértett pénzét és értékeit

Rablás bűntett és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. Dávid 22 éves és T. Márk 20 éves százhalombattai lakosok ellen.

Hasonló tartalmaink:

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. március 7-én 22 óra 30 perc körüli időben Százhalombatta egyik utcáján állították meg a sértettet és 500 forintot követeltek tőle, majd lökdösni kezdték, amitől a fiú a földre esett. Amikor felállt, a 20 éves gyanúsított egy késsel tovább fenyegette és felszólította a pénze és a mobiltelefonja átadására. Közben V. Dávid átkutatta a sértett zsebeit és elvette a telefonját.

A gyanúsítottak azonban nem elégedtek meg ennyivel, a sértettet haza kísérték és tőle, valamint az édesanyjától 5 ezer forintot követeltek. A fenyegetés hatására a nő ezer forintot adott át a gyanúsítottaknak és közben tárcsázta a rendőrség segélyhívó számát. Ekkor V. Dávid és társa a helyszínről elmenekült.

A bejelentést követően az érdi rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk kihallgatását, melynek eredményeként azonosították és 2015. március 9-én – az esti órákban – elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.

V. Dánielt és T. Márkot a nyomozók – előállításukat követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését.

police.hu, a kép illusztráció

Címkék