Kiszurkolt győzelem a Derbin

 

A Pest Megyei labdarúgó Első Osztály 18. fordulójában a listavezető Érdi VSE az Ercsi úti sporttelepen fogadta és győzte le 1–0-ra a Százhalombattát.

A számos korábbi érdi játékost – köztük a játékos-edző Horváth Sándort is – a soraikban tudó vendégek a tabella kilencedik helyét foglalták el a mérkőzés előtt, míg az Érd kilenc ponttal vezeti a bajnokságot a Vecsés és a Dabas-Gyón előtt. Éppen az utóbbihoz látogat a következő fordulóban Limperger Zsolt együttese.

Az első félidőben fej-fej mellett küzdöttek a felek, az érdi kapusnak, Kertész Ferencnek két komolyabb védést kellett bemutatnia, míg a battaiak kapusának több tennivalója akadt, ugyanis a télen érkezett Palásthy Norbert, valamint Gyurácz Bálint is többször megmozgatta a hálóőrt.

A második félidőben már kijött a két csapat közti – tabellán is elfoglalt – különbség, és ritka pillanat volt, hogy a vendégek átlépték a felezővonalat. Az Érdi VSE a második játékrészben dominált, ám sokáig nem tudta feltörni az olykor tíz emberrel védekező vendégeket, majd a 85. percben egy hazaadás után a vendégek kapusának kezéből kiesett a labda, és a lecsorgót még a vonal előtt elérte Gyurácz Bálint, aki végül az üres kapuba bombázott, így 1–0-ra győzött az Érd.

Az Érdi VSE tizenhét meccs után kilenc ponttal vezeti a bajnokságot a Vecsés előtt, és csapatunk az őszi szezon 15 meccsén 14 győzelem mellett csupán egy döntetlent könyvelhetett el. Télen elhagyta a klubot a gólvágó, a 15 meccsen 18 gólig jutó Denis Obot az angol alsóbb ligák egyikébe távozott. A csatár helyére az NB 1-et is megjárt Palásthy Norbert érkezett a Veresegyház együttesétől.

A Százhalombatta elleni derbi a harmadik tavaszi meccse Limperger Zsoltéknak, ám a 2015-ös naptári évben előbb 3–1-re kikaptak a Törökbálinttól , majd 2–0-ról játszottak 2–2-es döntetlent hazai pályán az Üllővel.

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék