Az Érd bejutott a női kézilabda EHF elődöntőjébe

Az Érd bejutott a női kézilabda EHF elődöntőjébe, ugyanis a hazai nyolcgólos sikert követően a vasárnapi visszavágón 29-28-ra diadalmaskodott a dán Esbjerg otthonában, így 57–48-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

Hasonló tartalmaink:

Jól kezdte, és végig uralta a meccset az Érd, amely hamar 4–2-re elhúzott, majd többször – még az első félidőben – négy góllal is vezetett, viszont a félidő végén egy kicsit kiengedett, és 12–12-vel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészt is hasonlóan jól kezdte az Érd, amely ismét többször állva hagyta a dán bajnokság alapszakaszának győztesét, viszont Szara Vukcsevicset kiállította a játékvezető, de így is öt góllal, 23–18-ra ellépett az Érd, és egy perccel a vége előtt ezen a meccsen háromgólos, míg összesítésben tizenegy gólos előnyben volt. Végül 29–28-ra nyert, így kilenc góllal jobbnak bizonyult az Esbjergnél, és bejutott az EHF-Kupa legjobb négy csapata közé, ahol az orosz Rosztov-Don lesz az ellenfele, amely az Asztrahanocskát búcsúztatta 64–35-ös összesítéssel.

Az Érd így még mind a három porondon versenyben van, ugyanis a bajnokságban bejutott a legjobb négy csapat közé, csakúgy a Magyar Kupában, és a nemzetközi porondon is.

Az orosz Rosztov Don elleni Az első mérkőzésre április 4-én vagy 5-én Érden kerül sor, a rosztovi visszavágót rá egy hétre rendezik.

Női EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Esbjerg (dán)-Érd 28-29 (12-12)

Továbbjutott: az Érd kettős győzelemmel, 57-48-os összesítéssel.

Szombaton játszották:
Asztrahanocska (orosz)-Rosztov Don (orosz) 16-27 (9-18)

Továbbjutott: a Rosztov Don kettős győzelemmel, 64-35-ös összesítéssel.

A másik ágon a török Muratpasa Belediye a tavaly a KEK-ből éppen az Érdet búcsúztató német Buxtehudét ejtette ki 53–49-cel, a másik dán csapat, a Holstebro viszont 60–59-cel ejtette ki a francia Issy Paris együttesét.

 

Címkék