Ajánló az Érdi Újság 2015. március 19-ei számából

Mikor hárulnak el az akadályok  az M7-es autópálya új érdi fel- és lehajtójának megépítése elől, mikor kezdődhet a nagyon várt Spar beruházás; milyen Érdet érintő kormányhatározatok születtek március ötödikén; mikor választhatnak ifjúsági önkormányzatot és diákpolgármestert az érdi középiskolások; milyen rajzokon örökítették meg  a március tizenötödikéhez kapcsolódó nemzeti szimbólumokat, a harcba induló lovas katonákat az érdi diákok; mi a célja az Erasmus+ nemzetközi partnerségi projektnek, amelyben Magyarországot az érdi  Napra Forgó Nonprofit Kft. képviseli; milyen programsorozattal ünneplik meg a tanárok és a diákok a Batthyány név felvételének évfordulóját Fácán közi általános iskolában – egyebek között ezekről olvashatnak több egyéb olvasnivaló mellett az Érdi Újság legfrissebb, március 19-án megjelent, idei 10. számában.

Hasonló tartalmaink:

 

Atomerőmű, brókerbotrány, érdi fejlesztések – Megtartotta márciusi sajtótájékoztatóját Aradszki András országgyűlési képvisel.

Lévén, hogy Aradszki András országgyűlési képviselő a kormány energia ügyekért felelős államtitkára is egyben, a márciusi sajtótájékoztatóját a Paks II. bővítésével kapcsolatos törvény parlamenti vitájának értékelésével kezdte, majd röviden kitért a hatalmas port kavaró brókerbotrányra is, végül pedig jó hírekkel szolgált a helyi, főként Érdet érintő fejlesztésekről.

2. oldal

 

M7-es lehajtó, Szent István híd: hamarosan indulhatnak az építkezések – Kormányhatározat Érdet érintő fejlesztésekről

 Érdet érintő kormányhatározatokról számolt be múlt szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Az egyik az M7-es autópálya Iparos úti csomópontjainak átépítésével, a másik pedig a Kelenföld–Százhalombatta vasútvonal fejlesztésével, illetve a Szent István híd megépítésével kapcsolatos. A vasútfejlesztési projekt része az érdi nagyállomás átalakítása is.

3. oldal

 

Ifjúsági önkormányzatot választ a diákság – Tízmillió forinttal gazdálkodhatnak

 „Érd számít Rád!” – ez a jelmondata annak a kezdeményezésnek, amely egyedülálló jogkört és érdekképviseletet biztosít az érdi diákoknak. Szeptember 30-án ugyanis ifjúsági önkormányzatot választhatnak középiskolásaink, akik a város március 15-ei ünnepi közgyűlésének egyhangú döntése értelmében ettől a naptól kezdve saját önkormányzatot működtethetnek. A demokratikus szavazással megválasztandó diák-képviselőtestület tízmillió forinttal gazdálkodhat.

4. oldal

 

Vidám szelfi huszárral, nemzeti jelkép falvédőn – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, ahogy a mai fiatalok látják

 Míg az alsósok a nemzeti szimbólumokat vagy a harcba induló lovas katonákat örökítették meg rajzaikon, addig a felsősök „szelfi-lázban” égtek. Utóbbiak azonban a ma ismert pillanatkép „átnemesült” formáját alkalmazták, hiszen nem volt elég egy kattintás, ezúttal kellett hozzá a képzelőerő, a kompozíció és a színek harmóniája is. Noha sokéves hagyománya van a Szepes Gyula Művelődési Központban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére meghirdetett rajzpályázatnak, a résztvevők mégis minden esztendőben képesek újat felmutatni és meglepetést okozni. Ezt az idei alkotások is igazolták.

7. oldal

 

Mennyit ér a százszor megmondtam? – Előadás az érzelmi hálóról és a döntésekről, óvodai reformétel-bemutató

 Miért nem használ a „már százszor megmondtam”? Hogyan és hol születnek a döntésink? Ezek voltak a legfőbb kérdései Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató előadásának, amit az Ófalusi óvodában tartott az Óvodai Szakmai Napok keretében. Egy másik intézményben, a Kisfenyvesben reformétel-kóstolót rendeztek a pedagógusoknak; kérdéseikre a PENSIO Kft. dietetikusa válaszolt, aki azt is elmondta, milyen változások várhatók a közétkeztetésben.

8. oldal

 

A pályakezdő fiatalok jobb elhelyezkedési esélyeiért

Az élethosszig tartó tanulás és a munka világa közötti kapcsolat elősegítése a célja az Erasmus+ nemzetközi partnerségi projektnek, amelyben Magyarországot a Napra Forgó Nonprofit Kft. képviseli. A program keretében az érdi Kós Károly Szakképző Iskolában végeznek kérdőíves felmérést a végzős diákokkal. A projekt a pályakezdő fiatalok elhelyezkedési esélyeit hívatott növelni.

8. oldal

 

Kard ki kard, teniszütővel  – Batthyány-napok, sport-, művészeti, nyelvi és kulturális versenyekkel

 A Batthyány nevet 1994. március 15-én vette fel a Fácán közi általános iskola. Az évfordulót minden esztendőben több napos programsorozattal ünneplik meg a tanárok és a diákok. Idén egyebek közt rajz-, sport-, nyelvi, valamint szavaló és komplex versenyt rendeztek az intézményben, nem csak az iskola diákjainak: a megmérettetésekre a tankerület többi intézményébe járó tanulóit is várták.

11. oldal

 

Címkék