Sok utasát itt szórta szerte szét

Városunk könyvtára 1990 óta viseli Csuka Zoltán nevét. Halálának 31. évfordulóján megemlékezést és koszorúzást tartottak az Ercsi úti temetőben a helyi könyvtár munkatársai, civil szervezetek, a Kós Károly Szakképző Iskola diákjai, valamint Érd alpolgármesterének jelenlétében.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

Sebestyénné Majchrowska Ewa az Érdi Városi Könyvtár igazgatója elmondta, Csuka Zoltán sokat tett Érd kulturális életéért. A kortárs írók és költők meghívásával bekapcsolódott a polgári és kulturális életbe.

Csuka Zoltán, Érd első díszpolgára 1901-ben született a Vajdasági Zichyfalván. A József Attila-díjas író és műfordító 1933-ban költözött Érdre, aki versei mellett elsősorban a délszláv irodalom hazai tolmácsolójaként ismert. Az országos irodalomban való részvétellel párhuzamosan a település kulturális életének is aktív szereplője volt. Ennek egyik példája, hogy saját könyvállományából, saját házában alapította meg Érd első könyvtárát, ami napjainkban az ő nevét viseli.

Csuka Zoltán vallotta: azáltal, hogy más népek irodalmát megismerjük jobbak leszünk, és jó szomszédsági viszonyainkat ezáltal is jobbá tehetjük – mondta a könyvtárigazgató.

fotók: Boros Sándor

Címkék