Válogathatnak a kupák között a kézisek

Az Európai Kézilabda Szövetség legutóbbi végrehajtói bizottsági ülésén döntést hozott arról, hogy 2016-tól a női mezőnyben is összevonják a Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) és az EHF-Kupát. Addig is,  az Érd női kézilabda csapatának a Magyar Kupa négyes döntőjében szerzett bronzérme egy Kupagyőztesek Európa Kupájában való indulást ér a csapatnak.

Hasonló tartalmaink:

A női kézilabdázásban a nemzetközi kupasorozatok sorrendje: Bajnokok Ligája, KEK, EHF-Kupa, Challenge Cup, ám a 2016-2017-es kiírástól összevonják a KEK-et és az EHF-kupát. Mint korábban beszámoltunk róla, az Érd női kézilabda csapata a Magyar Kupa négyes döntőjében szerzett bronzérmével már szerzett egy nemzetközi indulási jogot. Mivel az új sorozat még nem él a következő kiírástól, így ez a harmadik hely egy Kupagyőztesek Európa Kupájában való indulást ér a csapatnak.

A magyar női bajnokságnak a legmagasabb a kvótája (a világ legjobb bajnoksága), így összesen öt nemzetközi indulási jogot osztanak szét a csapatok között. A bajnok a Bajnokok Ligájában, a bajnoki ezüstérmes a BL selejtezőjében – ha onnak kiesik, akkor a KEK-ben –, a bajnoki bronzérmes és negyedik az EHF-Kupában, valamint a Magyar Kupa harmadik helyezettje a KEK-ben indulhat.

Mivel az Érd már bejutott a magyar bajnokság felsőházi rájátszásába, így a KEK mellett még egy EHF-Kupa indulási jogot is biztosan szerzett, ezért dönthet, hogy melyikben induljon.

A tavalyi eredmény szempontjából az idei kiírásban a Győri Audi ETO KC – annak ellenére, hogy ő volt a címvédő – a magyar bajnokság megnyerése miatt indulhatott a Bajnokok Ligája csoportkörében (ahol kizárólag bajnokok indulhatnak), viszont mivel címvédő, ezért a kvóta „lejjebb esett”, és az FTC Rail-Cargo Hungaria BL-sejeltezőt játszhatott, ám nem sikerült onnan továbbjutnia, így ő a KEK-ben folytatta és folytatja is.

A Siófok KC-Galerius Fürdő a 2013-2014-es Magyar Kupa kiírásban elért harmadik helye miatt indulhatott a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

Az Érd és a Dunaújvárosi Kohász KA a bajnokságban elért harmadik, illetve negyedik helyezése miatt vesz/vett részt az EHF-Kupában.

Az Európai Kézilabda Szövetség közleményében azzal indokolta a KEK és az EHF-Kupa összevonását, hogy számos résztvevő csapatnak nehézségekbe ütközik eljutnia egy-egy mérkőzésre. Korábban a svájci Spono Nottwil, valamint a spanyol Gran Canaria is anyagi gondok miatt adta fel pályaválasztói jogát az Érd EHF-Kupa ellenfelei közül, valamint az orosz Rosztov-Don elleni elődöntős párharc is többmilliós költséget jelent az érdieknek.

Korábban Tekauer Norbert, az Érd női kézilabda csapatának elnöke elmondta, hogy tervbe van véve, hogy a 2015-2016-os kiírásban már négyes döntő legyen az EHF-Kupában is, és céljuk, hogy ennek a sorozatnak az Érd Aréna adjon otthont – a csapattal a döntőben.

EHF-Kupa elődöntő az Érd Arénában

Az Érd vasárnap (április 5-én) 16:30-kor kezd az orosz listavezető Rosztov-Donnal az EHF-Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Jegyek már kaphatók hétköznap 9 és 19 óra között az Érd Aréna jegypénztárában. A meccs napján az uszoda jegypénztárában lehet 8–12 között belépőt venni, utána pedig szintén az sportcsarnok jegypénztárában.
A megváltott BÉRLETEK, és VIP-bérletek az április 5-ei nemzetközi kupamérkőzésre is ÉRVÉNYESEK! A belépés a mérkőzésekre 6 év alatt ingyenes!

Jegyárak

Felnőtt: 1500 Ft
Diák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 Ft
Nyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
Díjmentes kísérő: 750 Ft

Címkék