Az ittas járművezetést ellenőrzik

Közúti ellenőrzésekre számíthatnak az autósok húsvétkor. A rendőrség április 2. és 6. között tartja az ellenőrzéseket, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetőket kiszűrje a forgalomból, és ellenőrizze a passzív biztonsági eszközök használatát.

Hasonló tartalmaink:

A húsvéti ellenőrzés célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben részt vevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a kerékpárosokra is – mondta el Kürti István, közlekedésrendészeti osztályvezető. Kerékpárral közlekedők esetében megengedőbb a szabályozás, de az úttartás az ő esetükben is követelmény, elsősorban ezt vizsgálják. Az osztályvezető kitért arra, hogy a bírság az ittas kerékpárosok esetében is elérheti akár a 150 ezer Ft-ot. Kürti István hangsúlyozta, hogy az ellenőrzés célja elsősorban nem a szankcionálás, hanem a balesetek megelőzése.

Would you like to replay the video?
 

A rendőrség az elkövetkezendő napokban a szabályosan közlekedőket csoki tojással és alkoholmentes sörrel ajándékozza meg. A rendőrség közleménye szerint: a húsvéti ünnepek alatt, illetve azt megelőzően kiemelt figyelmet fordítanak a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára, a forgalmi torlódások megelőzésére is.

Címkék