Még nincs vége a párharcnak

Az EHF-Kupa elődöntőjének első mérkőzésén orosz ellenfelünk kezdett jobban, de a második félidő derekára utolértük riválisunkat, azonban a hajrában a Rosztov-Don  bizonyult jobbnak.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd története során először kvalifikálta magát rangos európai kupasorozat legjobb négy csapata közé, ahol a Rosztov-Don csapata volt az ellenfelünk.
Az tudható volt már a mérkőzés előtt is, hogy jól szervezett csapata van Jan Leslienek, és ezt bizonyította is, ugyanis nekirontott az Érdnek, és a hetedik percben már 5–0-ra vezetett a Rosztov-Don, mely gólokból kettőt hétméteresből, kettőt pedig lerohanásból szerzett. Nem sokkal később felébredt az Érd, az első találatot Mariama Signaté szerezte átlövésből a 7. percben, majd Pálos-Bognár Barbara betörés végén volt eredményes. A félidő utolsó tíz percére Janurik Kinga is elkapta a fonalat, így kétgólos vendégelőnnyel vonultak szünetre a felek.
A második játékrészt parádésan kezdte az Érd, amely a 36. percre ledolgozta hátrányát, és egészen a 45. percig tartotta is az oroszokat, de a végjátékban számos érdi technikai hiba, elrontott vagy blokkolt lövés és potyagól miatt a vendégek a hajrában újból négy-öt góllal vezettek. Ezt az előnyt a végső dudaszóig sikerült megtartaniuk, így 24–28-as hátránnyal várja a jövő szombati oroszországi visszavágót az Érd.
Would you like to replay the video?
A párharc visszavágójára április 11-én, szombaton kerül sor, magyar idő szerint 16 órai kezdéssel.
ÉRD 24 - ROSZTOV-DON (orosz) 28
(13–15)Érd
Janurik
Schatzl 3(1)
KLIVINYI 5
Pálos-Bognár 4
Kisfaludy
Kovács Anna 3
KRPEZS 6
Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), SIGNATÉ 3, Szekeres, Vukcsevics, Takács K..
Edző: Szabó EdinaRosztov
GABISZOVA
MANAHAROVA 5
Szlivinszkaja 2
A. Bulatovics 1
Petrova 2
Bobrovnyikova 2
Borscsenko 6(4)
Csere: Barjaktarovics (kapus), ILINA 7(1), Simkutye 3, Avgyekova.
Edző: Jan LeslieÉrd, 2000 néző
Vezette: Cvetko, Kavalar (szlovének)
Az eredmény alakulása. 7. perc: 0–5. 9. p.: 3–7. 15. p.: 4–10. 22. p.: 8–10. 28. p.: 11–13. 37. p.: 17–17. 44. p.: 19–20. 54. p.: 21–24.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5MESTERMÉRLEG
Szabó Edina az Érd edzője:
– A remek szakaszokat túl gyenge részek váltogatták. A mérkőzés kritikus pillanataiban túl sokat hibáztunk. Az ellenfél kapuscseréje nagyon hatékony volt. Kár érte, hogy a remek közönség előtt nem tudtuk legalább a győzelmet megszerezni.Jan Leslie, a Rosztov-Don edzője:
– Örülök a győzelmünknek, egy nagyon erős csapatot vertünk meg. .Gyakran nem értettem a játékvezetők döntéseit, de ilyen a kézilabda. Jó különbséggel várjuk a hazai visszavágót.

Jelentkezzen szurkolónak!

Hétfőtől lehet jelentkezni az Érdi Kézilabda Szurkolók Baráti Körébe. Minden tag névre szóló tagsági kártyát kap amivel kedvezményt intézünk a belépőkből valamint szponzoroknál történő vásárlásnál, szolgáltatásoknál.
Lesz tagsági díj is. A befolyt pénzekkel a kurátorok rendelkeznek, számolnak el.
Címkék