Harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

Városi szintű esetmegbeszélést tartottak a Szociális Gondozó Központ Gyermekjóléti Központjának szervezésében. Az Ifjúsági és Információs Központban. A tanácskozás vendége Farkas Péter, a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet megbízott főigazgatója volt, aki a hazai családpolitikáról beszélt előadásában.

Hasonló tartalmaink:


A család Magyarország legfontosabb nemzeti erőforrása, a társadalom alapegységeként a nemzet fennmaradásának biztosítéka – mondta el Farkas Péter előadásában. A Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet megbízott főigazgatója előadásában elsősorban a hazai családpolitikáról beszélt, kiemelten a családok és a civil társadalom együttműködéséről, valamint a családok és a közösségek együttlétének fontosságáról. A főigazgató elmondta: manapság a fiatalok a házasságkötést halasztják, a nők az első gyermeküket pedig 30 éves koruk körül szülik meg. Ez azt is jelenti, hogy a népesség fogy, öregszik – hangsúlyozta Farkas Péter.

Farkas Péter előadásában arra is kitért, hogy 40-50 év múlva a népesség 8,5 millióra csökken, amely a családok átalakulásához is vezethet.

Harmonikusan működő családok nélkül nincsen jól működő társadalom. A családok védelme és jólétének erősítése nemcsak állami, hanem össztársadalmi feladat is – zárta gondolatait a főigazgató.

Would you like to replay the video?

 

Címkék