Az idősek se váljanak áldozattá!

Az Érdi Rendőrkapitányság idei előadássorozatának középpontjában a vagyonvédelem áll, hiszen az elmúlt évben a lakásbetöréses bűncselekmények száma növekedett Érden.  A bűnmegelőzés szempontjából két korosztályt kezelnek kiemelten. A fiatalokat, akik még nincsenek, és az idősebbeket, akik pedig már nincsenek védelmi képességeik teljes birtokában – mondta el a rendőrség bűnmegelőzési tanácsadója, Pintér Imre a nyugdíjasoknak tartott előadáson.

Hasonló tartalmaink:

A fő téma az általános bűnmegelőzési ismereteken belül a vagyonvédelem, valamint az időskorúak áldozattá válásának megelőzése volt.

Az idősek többsége nem követi a technikát, ezért jó, hogy nyugdíjas klubokban mutatnak rá az idősebbek számára a veszélyforrásokra és adnak tanácsokat arra, hogyan lehet a bűncselekményeket elkerülni – mondta Szőke Imre nyugdíjas.

Az előadás során a résztvevők kérdéseket is tehettek fel a bűnmegelőzési tanácsadónak, sőt saját – sok esetben rossz – tapasztalataikat is megoszthatták egymással.

Pintér Imre kiemelte, hogy az idősebb korosztály érzékenyebb bizonyos bűncselekményi kategóriákra, mint például a házalók által elkövetett csalások vagy az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékbemutatókon a silány minőségű termékek magas áron való értékesítése.

Érden és a környező településeken működő nyugdíjas klubok mindegyikében tart a rendőrség hasonló, tájékoztató jellegű bűnmegelőzési előadást – tette hozzá Pintér Imre.

Would you like to replay the video?
Címkék